שבוע 21 להריון, מה קורה לנו?
פרפרים מלטפים אתכן מבפנים? בועות הסבון מרחפות בתוך הרחם? בשבוע 21 סביר מאוד שזה העובר שלכן וכך מרגישות התנועות הראשונות שלו. לעיתים התנועות ברורות יותר ולעיתים ברורות פחות, ספק דגדוג ספק בעיטה. בקרוב תתמכרו לתנועות ותגלו שברוב הזמן היד מונחת על הבטן. זה כל כך מרגש!
ישנם כל מיני תסמיני הריון שאנחנו עדיין יכולות להרגיש בשלב הזה, אך באופן כללי אצל רוב ההריונית התקופה של השליש השני להריון היא התקופה הרגועה והנוחה ביותר. בערך עוד חודש תגיעו לשליש השלישי ואיתו המשקל של הבטן יכביד יותר, לכן ההמלצה שלנו היא לנצל את הזמן היחסית נוח כשאנחנו קלילות באופן יחסי לפעילויות כיפיות שהייתן רוצות להספיק לפני הלידה.
אפרופו תסמיני הריון, לפעמים בשלב הזה מתחילה עצירות, מה אנחנו עושות איתה? מתחילות את הבוקר בשתיית כוס מים פושרים עם חצי לימון וכפית שמן זית, מקפידות על שתיית מים במהלך היום לפחות 8-10 כוסות. כדאי גם להרבות באכילה של פירות וירקות (עדיף עם הקליפה ועדיף בבית, כדי לוודא שהם שטופים היטב שטוף היטב) ומנסות לשמור על תזונה מאוזנת הכוללת סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרליים.
לעוד טיפים, המלצות ורעיונות מאמהות ותיקות אתן מוזמנות להצטרף לאמהות בסטייל – הקבוצה הסודית. מחכות לכן >
בשבוע 21 הרחם ממשיך לגדול כדי לאפשר לעובר עוד מקום. הרחם הגדל לעיתים מתחיל ללחוץ לנו על המערכות הפנימיות וזה אומר שמצד אחד נרגיש לחץ על הסרעפת ונרגיש קושי לנשום ומהצד השני נרגיש לחץ על שלפוחית השתן ונלך לשירותים באופן מוגבר יותר. עם כמה שזה קשוח ללכת לפחות פעם בשעה לשירותים חשוב להמשיך לשתות מים כדי לא להתייבש, התייבשות בשלב זה יכולה לגרום להופעת צירים מוקדמים וכדי לטפל בה ייתכן ותצטרכו להתחבר לעירוי נוזלים. אם אתן מרגישות סימנים להתייבשות גשו באופן מיידי לבדיקת רופאה.
יש לכן ברזומה ניסיון לפתוח את האוטו עם השלט של המזגן? ברוכות הבאות לקלישאת ההריון המפורסמת ביותר 'טפשת הריון' (מודות שזה ביטוי מעצבן שמכשיל אותנו מצד אחד, אך מהצד השני זה שם קוד לגיטימי בינינו הנשים לתקופה ההריון המעורפלת ומלאת החוויות).
אם עד עכשיו לא הרגשתן את זה, יש סיכוי שבשבוע 21 או ככל שתתקרבו לשליש הבא ותהיו יותר עייפות ויותר ממוקדות בלידה תכירו מקרוב את המושג. רוצות לצחוק על זה בעתיד? תשלחו לעצמכן למייל או תכתבו ביומן הריון את החוויות + שבוע ההריון שבו הסיטואציה התרחשה, הנאה מובטחת וסיפורים מעולים לילדים ולילדות ולנכדים והנכדות.
שבוע 21: התפתחות העובר
בשבוע 21 העובר שוקל בין 300 ל-400 גרם, אורכו בסביבות 26 ס"מ וגודלו בערך כמו של סלק.
מאחר והוא עוד יחסית קטן, יש לו מקום רב להתנועע בבטן והאזור עדיין מרווח עבורו כדי לשנות תנוחות בחופשיות.
הריסים והגבות מופיעים עכשיו על פניו של העובר ואם זו עוברית, הנרתיק שלה מתחיל להתפתח.
את כל המזון השתייה והחמצן העובר מקבל דרך חבל הטבור שמחובר לשליה ולידע כללי, אורכו של חבל הטבור עד ללידה יגיע לאורך של 55 ס"מ.
בשלב הזה העובר כבר התחיל לסגל לעצמו סוג של סדר יום, רמז: הוא מתעורר כשאתן בדיוק נרדמות וככל שהתנועות שלו יהיו חזקות מורגשות יותר זה יוסיף למשוואת הקושי בשינה.
בדיקות בשבוע 21
החל מהשבוע תוכלו לגשת לסקירת מערכות שנייה המכונה גם סקירה מאוחרת את הבדיקה ניתן לבצע על חשבון הקופה (לעיתים בהשתתפות עצמית נמוכה) או לגשת לבדיקה מורחבת באופן פרטי.
כל מה שצריך לדעת על סקירת מערכות מאוחרתנמצא כאן >
המלצות סטייל וביוטי
בשבוע 21 אנחנו מרגישות שעור הפנים שלנו מתחיל לתעתע בנו לפעמים הוא שומני ולפעמים נראה חסר חיוניות. כאן תמצאו המלצות למוצרי טיפוח שאנחנו ממש אוהבות ומתאימים גם להריוניות.
אם שגרת הטיפוח שלכן כוללת ביקור קבוע אצל הקוסמטיקאית חשוב שתעדכנו אותה לפני הטיפול שאתן בהריון ובדקו אם היא יכולה לטפל בכן בחומרים המותרים לשימוש בהריון. חשוב לשים לב, יש חומרים שמומלץ לא להשתמש בהם בזמן הריון כמו חומרים המכילים ויטמין A.
בשבוע 21 הבטן שלנו ממשיכה לגדול ובשל הגדילה המואצת ייתכן וסימני מתיחה התחילו להופיע. לא תמיד נוכל להימנע מהם ולהעלים אותם לגמרי אבל אנחנו לגמרי מוכנות לנסות, ההמלצה שלנו היא לרכך את העור ולהזין אותו בלחות בעזרת קרם או שמן גוף.
בשורה התחתונה בשבוע 21
- בשבוע 21 ניתן לגשת לבדיקת סקירת מערכות מאוחרת המכונה גם 'סקירה שנייה'.
- הלידה נראית רחוקה אך אתן כבר באמצע הדרך, יש דברים שכדאי להתכונן אליהם מראש. שבוע 21 הוא זמן מעולה להירשם לקורס הכנה ללידה ואם אתן שוקלות להיעזר בדולה בזמן הלידה אנחנו ממליצות להתחיל לחפש את הדולה שאיתה יהיה לכן חיבור.
- עם ובלי קשר להריון, כדאי לדעת שבדיקת שד תקופתית אפשרית לביצוע בזמן הריון. גילוי מוקדם הוא הדרך היעילה ביותר להילחם ולנצח את סרטן השד, ככל שהאבחון נעשה בשלב מוקדם יותר, עולים הסיכויים להגיע לריפוי ולכן חשוב מאוד להקפיד על ההנחיות ולגשת להיבדק אצל כירורג/ית או כירורג/ית שד המבצע/ת בדיקה ידנית של רקמות השדיים פעם בשנה, בכל שנה ובכל גיל ללא תלות בהריון, לידה או הנקה. זו בדיקה המגיעה לנו, פעם בשנה על ידי קופות החולים, כל המידע על בדיקת שד בהריון (ובהנקה) נמצא כאן.
ואם עוד לא האזנתן לפרק 20 בפודקאסט שלנו וזה ההריון ראשון שלכן יש לנו הרגשה שהוא בדיוק בשבילכן. לחצו Play להאזנה:
שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.
מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.
במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12
ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .
אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!
מחכה לך בקבוצה הסודית בקבוצת עיצוב חדרי הילדים וגם באינסטגרם הפעיל שלי >