שבוע 31 להריון, מה קורה לנו?


בשבוע 31 הרחם כבר ממש גדול ואנחנו מרגישות את הלחץ שלו על הצלעות, בקשיי נשימה, עצירות, צרבות ובמקרים ממש מתסכלים את כל התופעות ביחד. ואם כל זה לא מספיק אז גם קשה לנו להירדם בלילה ולמרות שיש דרכים שונות להיכנס להקל על השינה כמו כריות הריון או תנוחות מסוימות זה לא תמיד מצליח.

 

החששות שלנצח נשאר עם התחושות האלו מתעצמות, חשוב לנו שתדעו זה אמור להסתדר לחלוטין אחרי הלידה, בסופו של דבר מדובר במצב זמני. חוץ משעות השינה שיקח להן כמה שנים להתאפס, אבל בניגוד להיום, יש סיכוי שאחרי שתתעוררו עם הבייבי בלילה תצליחו לחזור לישון.


אנחנו בשבוע 31 יש עוד קצת לפנינו ואנחנו רוצות לנסות להקל על התחושות, לפחות על חלקן. מה אפשר לעשות?


- להקלה על הלחץ בצלעות וקשיי הנשימה - נסו לשנות תנוחה ולמצוא תנוחה אחת שנוחה לכן באותו הרגע, יכול להיות שתנוחה שהייתה נוחה אתמול כבר לא נוחה היום. בנוסף, פעילות גופנית יכולה לגרום לתינוק לזוז ולעיתים גם תזוזה קטנה שלו תקל על התחושה.


- צרבות ותחושת כבדות אחרי אחרי אוכל - נסו לחלק את הארוחות למנות קטנות יותר כדי למנוע עומס ולחץ על הקיבה ועל יתר האיברים הפנימיים. בנוסף, נסו להימנע ממזונות חומציים ומטוגנים שיכולים לעורר את צרבת. מזונות מומלצים להקלה על צרבות הם מלפפונים קרים, קרח גרוס, כף טחינה גולמית או שקדים טבעיים (עדיף ללא הקליפה). עוד טיפים להקלה תמצאו כאן.


- עצירות - מומלץ להרבות בשתייה, כדאי להקפיד לשתות לפחות 10 כוסות מים ביום ולאכול הרבה ירקות ומאכלים עשירים בסיבים תזונתיים. טיפ זהב: נסו לפתוח את היום עם כפית שמן זית/ שמן קוקוס בכבישה קרה. עוד על נפלאות שמן הקוקוס תוכלו לקרוא כאן.


- בשבוע 31 הגוף שלנו ממשיך להתכונן במרץ לקראת הלידה, אוטוטו נעבור לחודש 8 וישארו לנו כחודשיים ללידה. ברקסטון היקס, צירים מדומים, עדיין יכולים להופיע והם חלק מההכנה של הגוף לקראת הלידה, צירים מדומים יכולים להימשך כ-30 שניות והם לא סדירים. בשלב הזה חשוב לשים לב אם ההתכווצויות מרגישות תכופות וסדירות או מלוות בכאב גב / כאב דמוי כאב וסת / לחץ באגן / הפרשות שונות במידה וכן, גשו מיד לבדיקה רפואית כדי לוודא שלא מדובר בצירים אמיתיים וזוהי לא התחלה של לידה. גם אם אתן לא בטוחות ויש לכן ספק, אפילו הכי קטן, גשו להיבדק!


בשלב הזה של ההריון אנחנו מוצפות ברגשות, שאלות והתלבטויות שלא תמיד יש לנו עם מי לחלוק או לשתף. אתן תמיד מוזמנת להצטרף לקבוצת האמהות שלנו אמהות בסטייל – הקבוצה הסודית, בה תוכלו למצוא קהילה תומכת של אמהות ונשים שהיו או נמצאות בשלב שלכן ויוכלו להיות שם בשבילכן ולתת מענה לכל מה שמציף ומטריד אתכן.


שבוע 31: התפתחות העובר


בשבוע 31 משקל העובר כ-1.5 ק"ג, אורכו כ-41 סנטימטרים. דמיינו אננס ממש שווה, כמו בתאילנד, זה בערך הגודל שלו.

הריון שבוע 31

 התינוק מזיז את ראשו מצד לצד ומרבה לנוע, בייחוד כשאנחנו נחות, מכירות את הקלישאה 'אמא מכינה קפה, מתיישבת והתינוק מתעורר' אז בדיוק כזה רק בהריון! הכנה מעולה לחיים שמחוץ לרחם.


הדופק שלו פועם ממש מהר הריאות ממשיכות להתפתח וגם הכליות מתפתחות, הן עדיין לא בשלות אך כבר מסוגלות לייצר שתן. התינוק מתחיל להראות פחות מקומט ויותר ושמנמן מיום ליום, עורו הופך לגמיש יותר ושכבת השומן תחתיו הולכת ומתעבה.

 

בדיקות בשבוע 31

 

השבוע ניתן לבצע הערכת משקל עובר, בבדיקה זו הרופאה תבדוק את נפח מי השפיר, מיקום השליה ותבצע מעקב גדילה כדי לוודא שהכל מתפתח בקצב תקין.
גם בשבוע 31, כשאנחנו מרגישות שכבר נכנסו לעניינים ואנחנו לגמרי בשליטה על ניהול ההריון מומלץ להמשיך במעקב עם אחות ליווי הריון. במפגשים האחות בודקת חלבון בשתן, לחץ דם, עלייה במשקל וחלק ממטרת הבדיקות האלו הן לוודא שאין סימנים מוקדמים לרעלת הריון.


סטייל וביוטי


בקיץ שמלה נעימה, בחורף סריג כיפי ומתכרבל וטייץ מדליק - העיקר להרגיש חופשיות ומשוחררות.


היובש, סימני המתיחה והשינויים בעור עדיין איתנו ואנחנו משתדלות גם בשבוע 31 לא לשכוח את שגרת הטיפוח שלנו. ההמלצה שלנו היא להכין לעצמנו קיט טיפוח קטן שנוכל לקחת לכל מקום, להימרח ולהתרענן גם באמצע היום. מה יש בקיט שלנו? קרם ידיים, קרם או שמן גוף קטן, קרם הגנה, שפתון לחות עם צבע ופינצטה (למקרה שתצוץ שערה סוררת).


בשורה התחתונה בשבוע 31


- נרשמתן לקורס הכנה ללידה? ידע זה כח! הטיפים והמידע שמקבלים בקורס יכולים לסייע ביום הלידה. כדאי ללכת למפגשים יחד עם בן הזוג או עם מי שעתיד ללוות אתכן בלידה. כדאי לדעת שמלווה בחדר לידה עם ידע בתהליך הוא גורם משמעותי בהפחתת המתח, הלחץ ואפילו במניעת התערבויות רפואיות. גם אם אנחנו מרגישות בקיאות בחומר הנלמד, ברגע האמת לא תמיד אנחנו מסוגלות להתמודד עם דברים אחרים שהם לא התכנסות והתמקדות בגוף שלנו ובלידה עצמה. לכן מומלץ שמי שמלווה אותנו יגיע לקורס וילמד ביחד איתנו.


- בשבוע 31 ניתן לבצע הערכת משקל עובר אצל רופאת הנשים שלכן או אצל טכנאית, בדקו מול קופת החולים שלכן לאן יש להגיע ואם יש צורך בהפנייה.


- הבטן עגולה, יפה ויש לנו עוד קצת כוח לעמוד מול המצלמה, אם אתן שוקלות לעשות צילומי הריון כדאי לדעת שצלמות הריון ממליצות להצטלם עד שבוע 34.


- רגע לפני הקנייה הראשונה לבייבי שבבטן אנחנו ממליצות להיכנס לרשימה שתעשה לכן סדר מה כדאי לקנות לפני הלידה ועם מה אפשר לחכות. כאן תמצאו את ההמלצות שלנו לקנייה הראשונה.


- אם יש משהו שממש היינו שמחות לשמוע כשאנחנו היינו בהריון זה את פרק 3 בפודקאסט שלנו, איך מגדלים תינוקות לפי הגישה המונטסורית (כן, זה רלוונטי כבר מהבטן גם בשבוע 31). אתן מוזמנות להאזין לשיחה על חינוך מונטסורי, איזה ציוד כדאי שיהיה לנו בבית ועל מה אפשר לוותר, התפקיד שלנו כהורים ועוד הרבה כלים וטיפים שתוכלו ליישם בקלות.


לחצו על Play:

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן