שבוע 30 להריון, מה קורה לנו?
כבד, עגול, לוחץ, חם, מחניק, מגרד, נפוח ועוד שלל תיאורים יכולים להתאים לתחושות שלנו בשבוע 30. קשת רחבה של רגשות ותחושות לקראת תקופה חדשה, נסו לקבל את השינוי, גלו אמפתיה לעצמכן ועשו מה שעושה לכן טוב.
בשליש השלישי יש עלייה גדולה במשקל גופנו, המשקל העולה מושפע מהמון גורמים כמו משקל העובר, משקל השליה, מי השפיר נפח הדם ועוד. העלייה הזאת יכולה להשפיע על האיזון שלנו כך שאם אתן מרגישות לא יציבות, קלאמזיות, נתקעות בקירות ולא תמיד מצליחות להעריך את הרוחב של הבטן ביחס לדלת הכניסה לחדר זה ממש נורמלי! גם בשבוע 30 אנחנו לומדות להכיר מחדש את יכולת התנועה שלנו במרחב ואז כמובן, שוב הגוף משתנה ואנחנו נכנסות שוב למצב למידה.
בנוסף למשקל ולחוסר היציבות שינויים הורמונליים ממשיכים ולא עוצרים לרגע, כך שלפעמים אנחנו מרגישות אושר עילאי, שמחה ויכולות להיות פשוט בהיי ושנייה לאחר מכן מתעצבנות או מרגישות פחד לא ברור. אנחנו חוות קשת רחבה מאוד של רגשות וזה לגיטימי ובסדר.
אם אנחנו כבר בעניין פחדים וסחרור רגשות, כדאי לדעת שגם בהריון אנחנו יכולות לחוות דכדוך או דיכאון. לפעמים יש מחשבה / דעה קדומה שאנחנו כהריוניות צריכות להיות מאושרת וכל הזמן לשמוח מהתקופה שבה אנחנו נמצאות. זה קשר שתיקה שכדאי שייפרם. אחת מכל עשר נשים בהריון יכולה לחוות דיכאון הריון (זה לא מגיע רק אחרי הלידה), זה בסדר לחוות את כל הרגשות וזה עוד יותר בסדר לדבר על זה עם הרופאה המטפלת, בן או בת הזוג, חברה טובה, להציף את הקשיים, לבקש ולקבל עזרה.
אם אתן רוצות לפרוק, לשתף, להתייעץ על כל תחושה, רגש או קושי אתן מוזמנות לאמהות בסטייל – הקבוצה הסודית, תמצאו שם אמהות תומכות, מכילות, מחבקות ועוטפות.
תופעה פחות נעימה שאנחנו עלולות לחוות בהריון היא בצקות, זה קורה בערך ל-50% מהנשים בהריון. האזורים בהם לרוב תופיע הבצקת הם הקרסול וכף הרגל אך היא עלולה להופיע גם בכפות הידיים, בפנים ואפילו בפות. מדובר למעשה בעודף נוזלים שמצטברים בגוף ושהוא מתקשה בפינוי שלהם. כדי להקל על התופעה נסו להרים רגליים על הר של כריות, לנוח הרבה וללכת עם כפכפים כי לא בטוח שתצליחו לנעול נעליים סגורות.
הבצקת עצמה אינה מסוכנת אך היא עלולה להצביע על תחילתה של רעלת הריון, אם הבצקת מופיעה ביחד עם סימנים נוספים כמו טשטוש ראייה, כאב ראש חריף, הקאות, עלייה בלחץ הדם, פנו בהקדם לבדיקת חלבון בשתן ובדיקת לחץ דם. אם היא מופיעה בלי סימנים נוספים עדכנו את הרופאה או אחות ליווי הריון שלכן, הן יבצעו מעקב אחר התסמינים ומצבכן הכללי.
שבוע 30: התפתחות העובר
בשבוע 30 העובר שוקל כ-1.5 קילו אורכו כ-40 ס"מ והוא בערך בגודל של מלון בשל ומתוק.
כדאי לדעת שבשלב הזה של ההריון כל משקל שנע בין קילו אחד ל-2 קילו הוא הגיוני, לכל עובר קצב התפתחות שונה ולכן המשקל המדויק פחות משנה כל עוד ההתפתחות תקינה.
בתוך בריכת השחייה הנעימה 'בריכת מי השפיר של אמא' יש לעובר עוד הרבה מקום לזוז ולהתנועע, בקרוב הוא יגדל והמקום יקטן עד שיהיה צפוף ולא תהיה לו ברירה אלא לצאת החוצה.
כרגע העובר עוד מתאמן ומפתח את הריאות, בשבוע 30 הוא מבחין בין אורות וצללים ונהנה לשמוע קולות מוכרים.
בדיקות בשבוע 30
בשבוע 30 עד שבוע 33 ניתן לבצע הערכת משקל עובר. הבדיקה מתבצעת באמצעות אולטרסאונד במהלך הבדיקה הרופאה או הטכנאית יעריכו מה משקל העובר לפי פרמטרים שונים, יבדקו את כמות מי השפיר, מיקום השליה, תנוחת העובר אם הוא במנח ראש, עכוז או לרוחב.
חשוב לדעת בשבוע 30 וגם בהמשך ההריון העובר יכול להתהפך ולשנות את כיוון המנח שלו.
כך שאם הוא במנח ראש אנחנו מקוות ביחד איתכן שישאר כך ואם הוא בתנוחה אחרת חשוב לזכור שיש עוד סיכוי שהוא יתהפך. חוץ מזה, זה דייט נוסף עם הבייבי שגדל בבטן, איזה מרגש!
סטייל וביוטי
טייץ, טייץ, טייץ! בגזרת הריון כמובן שיעטוף את הבטן. מעל חולצת אוברסייז או חולצת הריון, נוחות + סטייל = שלמות.
גם בשבוע 30 אנחנו ממשיכות להזין את העור שלנו בקרם או שמן גוף כדי להעניק לו עוד לחות שיכולה לעזור לו להישאר גמיש ואולי תסייע לנו במניעת סימני מתיחה.
בשורה התחתונה בשבוע 30
- בשבוע 30 עד שבוע 33 תוכלו להגיע להערכת משקל עובר, בקשו הפנייה מהרופאה וקבעו תור.
- ההורמונים בגופנו יכולים לגרום לרגשות שלנו להשתולל, אם אתן חשות חרדה, עצבנות מוגברת, תחושות דכדוך דברו על כך עם הרופאה או אחות ליווי הריון.
- בשבוע 30 וגם בהמשך ההריון יכולות להופיע בצקות, הבצקת עצמה לא מסוכנת אך אם היא מגיעה עם עוד סימנים היא יכולה לרמוז על התחלה של רעלת הריון. עוד על רעלת הריון תוכלו לקרוא כאן.
- בחרתן עגלה, עריסה, מצעים, שידת החתלה? או במילים אחרות התחלתן לקנן? רגע לפניי הקנייה הגדולה כנסו לרשימת הקניות הראשונות לניובורן.
- תזכורת: לא לשכוח להמשיך להקפיד על שתייה מים, נטילת ברזל ולנסות לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת שיכולה לחזק את הגוף שלנו וגם להקל על תופעת הצרבות.
- כחלק מההכנה ללידה, סיור בחדר יולדות וקורס הכנה אנחנו ממליצות להאזין לפרק 10 בפודקאסט שלנו ״פגישה עם מיילדת״
להאזנה לחצו Play:
שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.
מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.
במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12
ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .
אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!
מחכה לך בקבוצה הסודית בקבוצת עיצוב חדרי הילדים וגם באינסטגרם הפעיל שלי >