שבוע 35 להריון, מה קורה לנו?
שבוע 35 מקרב אותנו בצעדי ענק אל עבר החודש התשיעי להריון, רגע לפני שאנחנו קופצות מהתרגשות (ועל הדרך מכווצות איזה שריר או מרגישות דליפת שתן קטנה) יש עוד שבועיים עד שנגיע אליו. זה הזמן לנצל כל רגע לדייטים זוגיים, חייכם צפויים להשתנות בקרוב מאוד. כל עוד אתן לא בהריון בסיכון ו/או רופא הנשים אסר עליכן, מותר ואף רצוי לקיים יחסי מין (כשתחפשו שיטות טבעיות לזירוז לידה תגלו שזה בין הראשונים ברשימה) לא, זה לא קרוב לעובר ולא פוגע בו.
בשבוע 35 לעיתים נתחיל להרגיש את הרחם מתחיל לרדת לאט לאט. מצד אחד זה גורם ללחץ נוסף על שלפוחית השתן ואם עד עכשיו כל 10 דקות הלכנו לעשות פיפי, יש סיכוי שהזמנים יתקצרו. במקביל הלחץ של הרחם גורם לעומס גם עלרצפת האגן שלנו וזאת הזדמנות מעולה להכיר אותה. חשוב להמשיך להרבות בשתיית מים שיכולים לעזור בהתמודדות עם עצירות וחשובים מאוד לתפקוד מערכת השתן והעיכול.
מהצד השני, הרחם עדיין לוחץ על הקיבה אך הסרעפת לעיתים תחווה הקלה ותחושות כמו צרבות אולי יעלמו, אם זה המצב איזה כיף! לא לשכוח אכילת מזונות שעלולים לעורר צרבות עדיין יכולים להיות טריגריים לגוף. אם אתן קוראת את השורות האלו ומתבאסות מגלי הצרבת שתוקפים תוך כדי ומסרבים להיעלם כאן תוכלו לקרוא על דרכים להקלה והתמודדות עם צרבות.
שבוע 35 יכול להביא איתו תופעה חדשה, גירודים. הגירודים יכולים להופיע בשבוע 35 ולעיתים גם מוקדם יותר, הם יעלמו אחרי הלידה או כשבועיים אחריה. הם יכולים להופיע באזורים שבהם יש לנו סימני מתיחה כמו בטן, שדיים, ירכיים, ידיים, רגליים ובעצם כמעט בכל הגוף. חשוב לנסות להימנע מגירוד (אנחנו יודעות זה סופר מאתגר) במקרה שהגירוד קל נסו להזין את העור בלחות באמצעות שמן גוף, שמן שקדים (כן אותו אחד של עיסוי הפרינאום) או קרם גוף, תוכלו להיכנס לאמבטיה פושרת (לא חמה מאוד) ונעימה עם שמן או לעשות קומפרסים של מים קרירים לאזור המגרד. אם הגירודים קשים ומפריעים לשגרת החיים חשוב לפנות לבדיקה רפואית, הרופאה תוכל לבדוק את גורם הגירוד לתת מרשם לטיפול זמני שיוכל להקל, במידת הצורך תפנה לבדיקות דם לבדיקת תפקוד הכבד.
אין שום ספק ששבוע 35 הוא שבוע מתקדם, הקרבה למועד הלידה בשילוב ההורמונים הפעילים בגופנו יכולים לעורר אצלנו תחושות כמו לחץ ומתח. אם אתן חשות מודאגות במיוחד, חסרות מנוחה או כל תחושה אחרת דעו שזה טבעי, אנחנו והגוף שלנו מתקדמים לקראת שינוי משמעותי. העומס הנפשי, הכאבים, המשקל, העייפות המצטברת וההורמונים מעמיסים מאוד על הגוף ואנחנו עלולות להפוך לפקעת של עצבים וחששות. עם כל גל תחושות כזה נסו לקחת נשימה ארוכה ועמוקה, אחר כך ליישם את הטיפים החשובים שריכזנו כאן, בעזרתם תוכלו להתמודד ולמנוע את הסטרס והמתח.
אנחנו ממליצות להקדיש ערב אחד לזמן איכות עם עצמנו ולכתוב תוכנית לידה. את תוכנית הלידה כדאי שהמלווה שמגיע איתנו לחדר הלידה יכיר וגם מומלץ לשתף אותה עם הצוות הרפואי בחדר הלידה. מה לכתוב בתוכנית לידה? כל דבר שחשוב לנו.
תרצו אפידורל? לידה טבעית? מי יהיה איתכן בחדר? חשוב לכן להניק מיד לאחר הלידה? תרצו להשהות את חיתוך חבל הטבור? רוצות חדר יחסית חשוך בלי תאורה עוצמתית? מוזיקה רגועה או קצבית (לא לשכוח להכין פלייליסט בנייד)? ביות מלא, חלקי או אפס הפרדה? מה קורה אחרי הלידה מבחינת הטיפול בתינוק/ת? המון המון פרטים שלא בטוח שנצליח לזכור או לחשוב עליהם ברגע האמת וכדאי שהכל יהיה כתוב שם.
שבוע 35: התפתחות העובר
הוא כבר לא כל כך קטן, בשבוע 35 העובר שוקל כ-2.5 ק"ג אורכו כ-45 ס"מ וגודלו כשל דלורית גדולה.
צפוף לו, לעובר שלנו, והוא לוחץ על האיברים הפנימיים כדי להתרווח ולמצוא זווית נוחה (בערך כמו שאנחנו מחפשות תנוחה נוחה לישון בה בלילות..). ממש בקרוב הוא יצא החוצה והאיברים יחזרו למקומם, לאט לאט.
בשבוע 35 גם שכבת הורניקס השומנית שהגנה עד כה על התינוק מתחילה לאט להיעלם לקראת צאתו לעולם.
בשלב זה רוב התינוקות כבר ממוקמים עם הראש לכיוון תעלת הלידה כהכנה ליציאה לאוויר העולם. במידה והעובר שלכן עדיין במצב עכוז, זה הזמן לשקול את האפשרויות השונות (היפוך, הזמנת תור לקיסרי אלקטיבי, או להמתין לסיכוי שיתהפך בעצמו).
אתן מוזמנות לקהילת אמהות בסטייל – הקבוצה הסודית בפייסבוק, תמצאו בה אמהות תומכות, מחבקות שעברו את מה שאתן עוברות ויוכלו לשתף טיפים ולתת המלצות.
בדיקות בשבוע 35
- בשבוע 35 תוכלו לבצע בדיקת GBS במידה ותחליטו לעשות זאת.
- בשבוע 35 מומלץ לבצע ספירת דם ובדיקת שתן. את תוצאות הבדיקה שמרו והכניסו לקלסר ההריון, לעיתים הצוות בחדר הלידה ירצה לראות אותן, כדאי להכניס גם את הקלסר המהמם שלכן לתיק ההריון.
המלצות סטייל וביוטי
התלבטות קשה בין כלום לשום דבר. נשמע מצחיק אבל זה באמת המצב והוא יכול להיות ממש מבאס. ייתכן ואפילו התחתונים כבר לא ממש עולים עליכן, צפוף ולחוץ עם הבטן הגדולה. אנחנו בעד להתחדש עם פריטים שיוכלו לשמש אותנו גם בתקופה הראשונה אחרי הלידה כמו שמלה רחבה ונעימה, טוניקה קלילה, טייץ הריון וכן, אם התחתונים לוחצים זה לגיטימי להתחדש גם אם הם ישמשו אתכן רק במשך חודש.
אם ממש בא לכן להתחדש, ממליצות לשטוף את העיניים בתיקי ההחתלה היפהפיים של TWELVE little מוזמנות >
בשורה התחתונה בשבוע 35
- הכנתן את התיק לחדר לידה? הכניסו אליו את תכנית הלידה שלכן ואת קלסר מעקב ההריון.
- ממש בקרוב החיים שאנחנו מכירות ישתנו, סטטוס חדש יתלווה אלינו ועד השינוי אנחנו ממליצות לנצל כל רגע לזמן איכות זוגי, אישי וגם עם חברות.
- גם בשבוע 35 חשוב לשים לב לתנועות עובר, אם יש שינוי בתנועות או שאתן לא מרגישות את העובר נסו לאכול משהו קטן או מתוק, לשכב על צד שמאל ולדבר לעובר. אם אחרי כחצי שעה לא הרגשתן תנועות פנו מיד לבדיקה.
- בשבוע 35 הגוף שלנו מתכונן בשיא המרץ ללידה, ההכנה הזו יכולה להיות מלווה בכאבים שיכולים לקרות בשל שינוי תנוחה של העובר או שהרחם לוחץ על אחד העצבים. חשוב לשים לב גם לכאבים האלו, אם יש לכן ספק ואתן לא בטוחות שזה כאב רגיל או חושדות שאלו צירים גשו להיבדק.
- מה זה הפקק הרירי ולמה כדאי לנו להכיר אותו כבר מעכשיו? מוזמנות לכאן כדי לקרוא >
- אם מזג האוויר בחוץ קריר וחורפי ואתן חוששות איך תתכוננו לקראת בואו של הבייבי כאן אספנו עצות שימושיות במיוחד בשביל זה.
- שמעתן על ׳אפס הפרדה׳? רוצות ללמוד עוד הנושא? ממליצות בחום להיכנס לכאן >
- אנחנו בעיצומו של השליש השלישי והאחרון להריון, כדאי להכיר מראש גם את הטרימסטר הרביעי (הלוואי והיינו יודעות את זה לפני הלידה), זה שמגיע ממש רגע אחרי הלידה כאן תוכלו לקרוא עליו בהרחבה.
שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.
מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.
במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12
ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .
אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!
מחכה לך בקבוצה הסודית בקבוצת עיצוב חדרי הילדים וגם באינסטגרם הפעיל שלי >