החורף אוטוטו כבר כאן והשאלות לגבי התנהלות בעונה הקרה עם תינוקות מתחילות לצוץ בקצב גבוה. מה מלבישים? כמה שכבות? איזה שמיכות? איך מחממים את הבית? אנחנו כאן כדי לעשות סדר:
1. תינוקות רכים עדיין לא מסוגלים לווסת את חום גופם ביעילות ולכן מומלץ להלבישם בשכבה אחת נוספת מעבר למה שאתן לובשות. שימו לב שלתינוק נעים, הוא אינו מיוזע והוא רגוע. עוד דבר שכדאי לשים לב אליו זה טווח התנועה של התינוק. שימו לב שהוא לא מוגבל בתנועתיו בשל הבגדים החמים.
2. כשיוצאים החוצה ומזג האוויר קר, מומלץ להוסיף שמיכה לעגלה.
3. בימים קרים במיוחד מומלץ לעטות לתינוק כפפות, לגרוב לו גרביים חמים ולחבוש לו כובע מחמם.
4. שמיכות עבות וכבדות עלולות לסכן את התינוק. מומלץ לכסות אותו בשמיכות קלילות והדוקות: להצמיד את השמיכה לקצה המיטה (כמו בבתי מלון) ולהדק בגובה האגן מתחת למזרן או התאבזרו בשק שינה ייעודי לתינוקות.
5. חימום יתר נמצא בין גורמי המוות בעריסה ולכן חשוב מאוד להקפיד על ההמלצות של משרד הבריאות לשינה בטוחה (כל ההמלצות נמצאות כאן )
6. חשוב לאוורר את החדר בו ישן התינוק בכל יום מאחר ובבית עלולים להימצא חומרים נדיפים שאנחנו לא מודעים אלינו ועלולים לסכן את התינוק. אוורור חדר השינה יכול להקטין בצורה משמעותית את הסיכון למוות בעריסה. בנוסף, איוורור החדר מונע ממחלות חורף לעבור בין בני הבית ולהדביק אחד את השני.
7. חימום חדר התינוק:
- טמפרטורת החדר צריכה להיות בין 22-24 מעלות - הכוונה היא לטמפרטורה נעימה ולא חמה מידי. אפשר להתאבזר במד חום תלוי על הקיר ליד מיטת התינוק כדי שתוכלו להיות בקונטרול.
- מקמו את המיטה בקיר שאינו צמוד לחלון כדי לא לחשוף את התינוק לקור הנכנס מבעד לחריצים.
- במידה ובחדר פועל מכשיר חימום הניחו בחדר כוס מים או מגבת לחה בכדי למנוע ייבוש של האוויר. אוויר יבש מידי יוצר גירוי בדרכי הנשימה.
- מזגנים ורדיאטורים הם מכשירי החימום המומלצים ביותר לחימום בית עם תינוק מאחר והם הבטוחים ביותר. בדקו את תקינות המכשירים שברשותכם ואל תעשו שימוש במכשיר שאתם לא בטוחים לגבי תקינותו.
- אם מדובר באמצעי חימום נייד שאיננו מזגן - הרחיקו אותו מאזור השינה או המשחק של התינוק.
- לפני האמבטיה יש לדאוג שתהיה טמפרטורה נעימה וחמימה בחדר הרחצה והחדר בו מלבישים את התינוק. אם עדיין לא התקנתם תנור או מפזר חום על הקיר סמוך לתקרה בחדר הרחצה - זה הזמן לעשות זאת. מומלץ להתקין תנור עם טיימר, כך לא תשכחו לכבות אותו.
1. תנורי חימום חשמליים, תנורי גז, תנורי ספירלה, ומפזרי חום אינם מומלצים לשימוש בסמוך לתינוקות מאחר והם פחות בטיחותיים ועלולים לגרום להתלקחות במידה ולא תקפידו על כל כללי הזהירות הנדרשים. בנוסף תנורים עם אש גלויה עלולים לגרום לכוויה.
במידה ובכל זאת בחרתם לעשות שימוש באחד ממכשירי החימום האלו, הקפידו היטב על הוראות השימוש והוראות הבטיחות המצורפות למכשיר והימנעו מסיכונים מיותרים. זכרו כי אסור להשאיר אף אחד מאמצעי החימום הללו פועלים ללא השגחה.
2. סדין חשמלי לא מומלץ לתינוקות או ילדים.
1. אין להניח בגדים לייבוש בסמוך למכשיר חימום מחשש לדליקה.
2. הקפידו על שימוש במכשירי חימום עם תו תקן.
3. היזהרו מעומס יתר של מכשירי חשמל הפועלים בו זמנית בבית מאחר והדבר עלול לגרום לשריפה.
4. מומלץ להתקין בבית גלאי עשן.
5. השגיחו היטב על תינוקות וילדים הנמצאים בקרבת מכשירי חימום ואל תשאירו אותם לבד ללא השגחה.