שבוע 18 להריון, מה קורה לנו?
התחלתן את שבוע 18 עם פרפרים בבטן? זאת ההתרגשות לקראת אמצע ההריון או שאולי אלו תנועות העובר. אם זה לא ההריון הראשון שלכן סביר מאוד שלאחרונה התחלתן להרגיש תנועות עובר, הגוף ואנחנו זוכרות את התנועות המרגשות האלו. אם עדיין לא הרגשתן, זה בסדר וכנראה תתחילו להרגיש את התנועות בסביבות שבוע 20.
בשבוע 18 הרעב מתגבר ויש פעמים שלארוחת בוקר (ואפילו לפני הזמן של ארוחת בוקר) מתחשק לנו לאכול צ׳יפס, גלידת שוקולד תפוז, קצפת וסנדוויץ׳ מושקע לקינוח. הרעב הזה שמרגיש כמו בור ללא תחתית כל כך מוכר. המבוגרות בשבט מרגיעות "אתן אוכלות בשביל שניים" ולפעמים מלחיצות "אם לא תאכלו מה שממש בא לכן אולי לתינוק יהיה כתם בצורה הזאת".
אנחנו כאן כדי להזכיר שכדאי לנסות לאכול אוכל מזין, משביע, עשיר בויטמינים ומינרלים. מאכלים כאלו חיוניים לנו, להתפתחות העובר ויכולים לסייע בתחושת שובע לאורך זמן. ובגדול לזכור שג'אנק פוד הוא פתרון זמין ויחסית קל, לעיתים מאוד נוח לנו להגיע אליו אבל השם שלו מסגיר את החשיבות שיש לו לגוף שלנו ולפעמים נרצה גם לשלב אותו בתזונה שלנו. ההמלצה שלנו היא לנסות להתכונן מראש: להכניס לתיק ולמגרה בעבודה חטיף בריאות / קופסה עם אגוזים / פרי אהוב.
מוזמנות להאזיןלפרק 4 בפודקאסט שלנו שבו אירחנו את טובה קראוזה, דיאטנית קלינית ומומחית לתזונת נשים בהריון ואחרי לידה ודיברנו על תזונה בהריון ואחרי הלידה.
בשבוע 18 השינה ממשיכה להיות מאתגרת, ההמלצות לשינה משבוע 16 עדיין בתוקף והן יכולות ללוות אתכן עד סוף ההריון. אנחנו ממליצות להיעזר בכריות לתמיכה בגב, בבטן או ברגליים ובעצם בכל דרך או צורה שתרגישו בה סוף סוף נוח להירדם. בנוסף, כדאי לדעת ששינה על צד שמאל מומלצת יותר כי כך נוצר פחות לחץ על כלי דם גדולים, אך אם על צד ימין נוח יותר ורק ככה אתן נרדמות העיקר שתישנו טוב בכל מקרה כנראה שממש עוד מעט תתעוררו שוב לשירותים.
תופעה נוספות ומקפיצה עלולה להתחיל להתרחש בשבוע 18, התכווצות שרירים בכף הרגל בדיוק כשנכנסו לשינה עמוקה. ההמלצה הכי ותיקה היא לדרוך על רצפה קרה עם הופעת הכאב, ברגעים האלו זה נשמע מוזר ולא הגיוני לצאת מהמיטה החמה והנעימה מבטיחות ששווה לנסות לקפוץ מהמיטה לרצפה קרה, ההתכווצות יכולה להיות מאוד לא נעימה ואנחנו בעד לנסות מה כל מה שיכול להקל. המלצות נוספות הן ליישר את הרגל למתוח ולקפל לאט ובעדינות את אצבעות כף הרגל (כמו בלרינה פלקס-פוינט) בהתחלה זה יכול לכאוב אך לאט לאט אמור לשחרר את ההתכווצות.
בנוסף יש טענה שתוסף מגנזיום (לאחר התייעצות עם רופאה) או הוספת מאכלים עשירים במגנזיום (למשל: אדממה, בננה ותמרים) לתפריט היומי יכולים לעזור לסייע במניעת ההתכווצויות. חשוב לשים לב, אם ההתכווצויות (או כאבי השרירים) חוזרות באופן קבוע או אם אתן מבחינות בנפיחות / אדמומיות / רגישות ברגל חשוב לפנות בהקדם לרופאה המטפלת לבדיקה .
שבוע 18: התפתחות העובר
השבוע העובר שוקל כ- 200 גרם ואורכו כ-14-15 ס"מ גודלו בערך כמו של תפוח גדול.
מערכת השמיעה שלו מתפתחת מיום ליום והוא כבר שומע את מערכת העיכול והדופק שלכן, הצלילים והקולות האלו ילוו אותו עד הלידה וגם לאחריה כשהוא יתכרבל עליכן. כל גופו העדין של התינוק ממשיך להתפתח, עצמותיו מתחזקות, טביעות האצבע שלו נוצרות וכפות הידיים והרגליים שלו מתחזקות. נכון לעכשיו העובר ישן במשך רוב הזמן וככל שהשבועות יחלפו הוא יהיה ערני יותר ויותר.
בדיקות בשבוע 18
השבוע עדיין ניתן לבצע את בדיקת הסקר של הטרימסטר השני, בדיקת התבחין המשולש המכונה גם 'חלבון עוברי'. כאן תוכלו לקרוא על הבדיקה בהרחבה.
אם ביצעתן את הבדיקה - יש לכן חופשה מבדיקות עד שבוע 21 שבו תוכלו לגשת לסקירה מאוחרת, קבעתן תור?
המלצות סטייל וביוטי
אנחנו מוצאות את עצמנו מתעוררות אינסוף פעמים באמצע הלילה לשירותים, לשתות ואפילו לנשנש משהו כי רעב תקף אותנו בדרך. בסבב ההתעוררות האחרון אנחנו כבר לא מצליחות להירדם ומפליגות במחשבות על עיצוב חדר הילדים, התאמת הסלון לחיים החדשים שעוד מעט יגיעו ובכלל מנסות להיזכר איפה שמנו את הנייד?!
אם אתן מחפשות השראה, טיפים והמלצות לעיצוב חדרי ילדים אתן מוזמנות לקבוצת העיצוב שלנו בפייסבוק עיצוב חדרי ילדים ובית מונטסורי - אמהות בסטייל. בואו כיף שם >
בשורה התחתונה בשבוע 18
- התכווצויות שרירים לא נעימות עלולות להופיע, אם הן מפתיעות באמצע הלילה להקלה תוכלו לעמוד על רצפה קרה או לנסות למתוח את כף הרגל באמצעות מתיחת האצבעות כמו בלרינה או כמו ביוגה פלקס-פוינט.
- בשבוע 18 חלקנו מתחילות להרגיש פרפרים בבטן ואלו הן התנועות הכי חזקות (כרגע) של העובר. חלקנו נתחיל להרגיש תנועות בסביבות שבוע 20.
- עדיין ניתן לבצע את בדיקת הסקר שליש שני 'חלבון עוברי' ואם יש צורך ניתן לבצע בדיקת מי שפיר.
- חשוב להמשיך לנטול תוספים תזונתיים כפי שהרופאה שלכן המליצה, לשתות כשני ליטר מים ביום ולנסות לאכול מאוזן כדי לנסות להקל על התקפי הרעב ולהרגיש שובע לאורך זמן.
ובינתיים אתן מוזמנות להכין משהו מרענן לשתות, לנוח ולהאזין לפרק מעולה ומלא הומור על הריון ראשון.
לחצו Play להאזנה:
שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.
מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.
במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12
ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .
אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!
מחכה לך בקבוצה הסודית בקבוצת עיצוב חדרי הילדים וגם באינסטגרם הפעיל שלי >