אצל אימהות רבות תקופת ההריון והלידה הופכת לתקופת מפנה בקריירה. מעבר מעבודה ׳אפורה׳ לפתיחת עסק עצמאי בתחום יצירתי, כזה שהלב חושק בו, מאפיין נשים רבות. במהלך עבודתנו על המגזין אנו נתקלות באימהות רבות, חזקות ואמיצות אשר בונות לעצמן נתיב חדש יחד עם חווית האימהות האינטנסיבית. במדור זה נשמח להכיר לכן את אותן.
הכירו את
עופרה רון מזור, אוטוטו בת 40, נשואה לגיל ואמא לשלושה: נעמה (9.5), אורי (7.5) יאיר (3.5), מתגוררת במושב כפר הס שבשרון והבעלים של petit מטבחי עץ ופינות משחק לילדים.
ספרי לנו קצת על ההתחלה
מהילדות אני מחוברת לאומנות, עיצוב, טקסטורות, חומרים וטכניקות יצירה. באופן טבעי בתיכון למדתי במגמת אומנות פלסטית בויצו קנדה בחיפה, ובשנת 2001 סיימתי תואר בבצלאל במסלול של עיצוב תעשייתי. את דרכי המקצועית התחלתי בעיצוב חלונות ראווה ובעיצוב תפאורה ואביזרים לתוכניות טלוויזיה. במקביל למדתי והתנסתי גם בעיצוב קרמי, עיצוב אופנה ואפילו קונדיטוריה.
ב-2006 נולדה ביתי הבכורה נעמה והחלטתי להחליף את ימי הצילום הארוכים בטלוויזיה בקריירה שתשתלב עם האימהות. התחלתי לתפור שמיכות ובובות וניהלתי את פורום הטקסטיל וליבוד, בימים העליזים של הפורומים בתפוז. הקמתי בלוג יצירתי בשם 'תוצרת בית' עם גיסתי ולימים פתחתי בלוג נוסף בשם 'פטיט בלוג' שהיה ממוקד יותר בהורות וילדים.
כשמלאו לנעמה שנה, חברה ואני החלטנו שלבנות שלנו מגיע מטבח עץ למשחק אבל לא מצאנו מוצר שענה על הדרישות שלנו: עיצוב מוקפד, איכות ופונקציונאליות והחלטנו לבנות מטבח כזה בעצמנו.
כך נולדו שני המטבחים הראשונים: דגמי נוגה ונעמה, שקיימים עד היום, ועסק חדש – סטודיו פטיט.
אחרי שנה השותפה פרשה אבל אני המשכתי קדימה, הגדלתי את הייצור והמלאים, פיתחתי דגמים חדשים והרחבתי את קו המוצרים, השקעתי בשיווק ומיתוג של החברה ופתחתי סטודיו בחצר הבית.
מה מוביל את פיתוח המוצרים בסטודיו?
ההתייחסות לילדים בכל גיל בכבוד ובמלוא הרצינות ולייצר להם מוצרים בסטנדרטים של 'גדולים'. עוד תנאי שאני לא מתפשרת עליו הוא עיצוב בוגר כדי שאפשר יהיה להעמיד את המוצרים של פטיט בכל מקום בבית, גם בסלון, בלי שהלקוחות ירגישו שהסלון שלהם הפך לחדר משחקים.
לאחרונה צילמנו הפקת תדמית למוצרים של פטיט בהשתתפות שישה ילדים בטווח גילאים רחב (גם הילדים הפרטיים שלי היו בין המשתתפים) וגיליתי לשמחתי שגם בני השבע והתשע נהנו לשחק בדוכן השוק, פינת האיפור ובית הבובות, לא פחות מהקטנטנים. זה חיזק אצלי את הידיעה שלמוצרים שלי אין גיל או תאריך תפוגה.
ההנאה והעיצוב הם על זמניים ובדיעבד אני שמחה על ההשקעה הרבה שהושקעה בפיתוח של כל אחד מהמוצרים. משחקים וצעצועים שאף פעם לא נמאס מהם והם גם עמידים לאורך השנים הם הבסיס לכל פינת משחקים.
אף פעם לא משעמם לשחק בפליימוביל או במשחקי דימיון.
מיהם הלקוחות שלך?
הלקוחות שלי מגוונים ולמרות המחיר הגבוה של המוצרים, אני לא יכולה להגיד באופן נחרץ שכולם משתייכים לחתך חברתי-כלכלי גבוה. יש לקוחות שמחכים ליום ההולדת של הילד, מגייסים משאבים מהמשפחה המורחבת שקונה במשותף את המטבח וכאלה שמתאמצים מאוד לרכוש את מוצריי.
אם יש מכנה משותף ללקוחות שלי זה היכולת לזהות איכות מוצר והערך שלו. הם מבינים שמדובר במוצר 'לתמיד' שעובד מילד לילד ומדור לדור, ומתאים לטווח גילאים רחב מאוד. אני יודעת שהמוצרים לא זולים אבל יש בהם ערך והם ראויים למחיר.
לפני כמה שנים ניסיתי ליצור מחלקת יד שנייה, פניתי ללקוחות הצעתי לקנות מהם את המוצרים חזרה על מנת למכור אותם ביד שניה. ביקוש ליד שנייה יש כל הזמן, היצע , כמעט ולא.
איך מתבצע תהליך הייצור בסטודיו?
את המוצרים אני מעצבת בסטודיו ומייצרת אותם אצל נגר מוכשר וספקים שונים. הצביעה וההרכבה נעשים בצורה מוקפדת מאוד בסטודיו על ידי ועובדי ייצור מיומנים.
האם ניתן להזמין מוצרים בהזמנה אישית?
במהלך השנים הורים ביקשו ממנו מטבחים מותאמים אישית אבל אני בוחרת לעבוד בסדרות ובייצור חצי תעשייתי ולא בהתאמה אישי לכל לקוח. למה? מודה שאני קנאית לעיצובים שלי, המוצרים מיוצרים בסדרות קטנות ומעוצבים בקו ספציפי שמייצג אותי ואת החברה.
יותר מזה, אני מאמינה שהעיצובים איכותיים מספיק ויש מבחר מספיק גדול בשביל שכל משפחה תמצא את המוצר שמתאים לה.
ספרי לנו קצת על מטבחי ה - diy. איך הם נולדו?
בכל זאת, כדי לספק את הצורך של הלקוחות במוצר יותר זול ובצבעים שמתאימים להם, יצרתי את דגם מטבח DIY – מטבח לצביעה עצמית. אם כי, זה מוצר שמתאים לאנשים עם ידיים טובות, סבלנות וזמן, וצריך לקחת בחשבון שלמרות מחירו הנמוך לא תמיד התוצאה הסופית תצא זולה יותר.
מהיכן את שואבת השראה?
ההשראה למוצרים חדשים תמיד מתחילה אצל הילדים, מהרעיונות ומחווית המשחק שלהם. כך נולדה פטיט בסטה, מתוך פנטזית ילדות שלי לשחק במסחר וממכר. משחקי הדמיון יוצרים אצלנו זיכרנות ילדות מתוקים. יעידו לקוחותי שמגיעים לסטודיו שתמיד אזמין לביתי, יכנסו להציץ בעיצוב חדר הילדים המשותף של שלושת ילדי ויבינו מאיפה הכל מגיע.
איך העסק משפיע על חווית האימהות שלך?
בניתי אותו בצורה שתאפשר לי להיות האמא שאני רוצה להיות. גם אם לא היתה לי חופשת לידה והילדים גדלו בסטודיו, אני תמיד קרובה לבית ומחכה להם כשהם חוזרים בצהריים ממסגרות הלימוד.
היום העסק התבגר מאוד ואיתו גם השיווק והמכירות. אם בעבר הייתי מבלה את סופי השבוע שלי במכירות, היום אני נהנית ממותג חזק ומוכר, אלפי מוצרים שנמכרו במהלך השנים ונמצאים בבתים של ילדים, ולקוחות שמעבירים את שמי מפה לאוזן. מוצרים איכותיים ולקוחות איכותיים הם עבודת השיווק הטובה והאותנטית ביותר שעסק יכול לייצר לעצמו.
הפייסבוק שלך מגלה לנו שהתחלת לאחרונה לצלם ושאת ממלאת את היומן שלך בשלל עיסוקים נוספים.
לשמחתי, בשנה האחרונה אני מצליחה להתנסות בכישורים נוספים שיש לי כמו הצילום, תחביב שגיליתי לאחרונה ויש לי בו ניצוצות של כישרון. אני גם מתנדבת בפרויקט יזמים צעירים לתלמידי תיכון ומלווה אותם בפרוייקט מדהים ומשמשת להם כמנטורית.
לאחרונה אני שותפה במיתוג שיווק ואסטרטגיה לעסק חקלאי משפחתי חדש בשם 'תוצרת מים' שבו אנחנו מגדלים גידולים חקלאיים על מים במקום אדמה. ככה, לקראת גיל 40 אני מצליחה לשלב מגוון אהבות ואפשרויות ישנות וחדשות ותמיד עם הראש קדימה לדבר הבא.
מה מניע אותך?
המוטו שלי לחיים – רגע שעובר לא חוזר , לעצור לנשום להתבונן להיות.
+ + +
מוזמנות לשוטט באתר היפה של פטיט וכמובן לעקוב אחר עמוד הפייסבוק של המותג, לעוד מוצרים יפהפיים ומעוצבים שכל בית עם ילדים ישמח לארח. והתמונות הנפלאות בכתבה? צולמו ע״י הצלמת אלה סברדלוב קרן.
ועוד אימהות מעוררות השראה:
- Working nine: מארחות את שירז טל >>
- Working nine: מארחות את גל בן זאב >>