שבוע 33 להריון, מה קורה לנו?


ברוכות הבאות לחודש שמיני! שבוע 33 מקדם אותנו עוד קצת לעבר הלידה וההתקדמות הזו יכולה להגיע עם התרגשות וגם עם חששות ופחדים, כל תחושה ורגש היא לגיטימית! עברנו ואנחנו עוברות כל כך הרבה שינויים ולמען האמת השינויים לא יפסקו אחרי הלידה, אנחנו נמשיך להשתנות ולהכיר את עצמנו מחדש.


בשלב הזה של ההריון המוח שלנו עובד שעות נוספות, אנחנו תוהות איך נדע כשזה יתחיל? איך זה ירגיש? מה יהיה? הלחץ גובר על ההתרגשות שגוברת על הלחץ וחוזר חלילה. אנחנו קוראות ושומעות על סיפורי לידה וחוויות לידה שונות, מדמיינות את הלידה ואם הצלחנו להירדם אז היא גם מופיעה בחלומות שלנו.


בזמן העירות אנחנו משתדלות לדמיין את הלידה כחוויה מעצימה, מהירה, קלה, ללא התערבויות לא נחוצות, אנחנו מוקפות בסביבה תומכת ואת האוצר בזרועותינו מחובר בחבל הטבור אם אנחנו מחליטות להניק אנחנו מדמיינות אותו מגשש את דרכו להנקה ראשונה ומרגשת. אנחנו מתמקדות ברגעי בונדינג קסומים ויקרים מפז.אנחנו משחזרות את הקסם הזה בכל רגע פנוי ומנסות לדמיין תסריט חיובי ללידה מעצימה.


בשבוע 33 אנחנו ממליצות להעשיר את הידע שלנו ולהתכונן לקראת הלידה, רכישת כלים, קבלת טיפים והכנה פיזית ונפשית יכולה לסייע בהתמודדות עם החששות הכה לגיטימים ומובנים. בין אם אתן שוקלות ללדת באופן טבעי ללא אפידורל או אם אתן שוקלות מראש לבקש אפידורל כדאי לדעת שאת הצירים הראשונים (בעיקר אם זאת לידה ראשונה) כדאי להעביר בבית ולכן מומלץ להכיר תנועות ונשימות שיכולות להקל על ההתמודדות עם הצירים.


אם שקלתן להיעזר בדולה במהלך הלידה, כבר בשבוע 33 כדאי לעשות סבב שיחות לדולות עליהן קיבלת המלצות ולתאם פגישה כדי לוודא שאתן אכן מתאימות זו לזו. אם אתן תוהות מה לשאול, איך לדעת שאתן בוחרות נכון ומחפשות המלצות אתן מוזמנות לשאול את האמהות המנוסות בקבוצה שלנו אמהות בסטייל - הקבוצה הסודית.


אם אתן לא בטוחות למה צריך דולה כשיש מיילדת כנסו לכאן.


שבוע 33 יכול להיות זמן מעולה לדבר עם בן הזוג או מי שעתיד/ה ללוות אותנו בחדר הלידה, לדבר על דברים שיוכלו לדעתכן לעזור, חשוב לזכור שברגע האמת הכל יכול להשתנות ולעיתים נרגיש צורך בדברים אחרים, למרות הסיכוי לשינוי בזמן אמת כדאי לתאם ציפיות. אם חשוב לכן אפס הפרדה / הנקה אחרי לידה / אפידורל / לא לקבל אפידורל וכו' דברו על זה, כדי שגם המלווה שלכן ידע מה אתן רוצות ויוכל להיות עוגן שיתמוך בכן וברצונות שלכן בזמן הלידה.

 

חשוב לזכור, במיוחד אם זאת לידה ראשונה, כמונו גם בן הזוג מגיע עם חששות ומחשבות (בכל זאת, האישה המדהימה שלו נמצאת לפני רגע כל כך מרגש, עוצמתי ומשנה חיים). נסו לדבר גם על הצד שלו, להזכיר לו כמה אתן מאמינות בו וכמה התפקיד שלו חשוב עבורכן ועבור המשפחה החדשה.


החל משבוע 34 במידה ואתן מעוניינות תוכלו להתחיל בעיסוי פרינאום. לכן שבוע 33 יכול להיות זמן מעולה להצטייד בשמן מתאים כמו שמן שקדים טבעי וגם לקרוא עוד על הנושא כדי להחליט האם זה מתאים לך. תוכלי לקרוא כאן וגם כאן וגם להתייעץ בקבוצה הסודית שלנו, כי זה באמת נושא מאוד רגיש שיש עליו דיעות ומחקרים לכאן או לכאן.

 

שבוע 33: התפתחות העובר


משקלו של העובר כ-1.8 ק"ג, אורכו כ-43 ס"מ וגודלו כשל דלעת יפנית.

הריון שבוע 33

השלד שלו ממשיך להתחזק אך ההתפתחות המשמעותית ביותר היא של ריאותיו. בשבוע 33 הריאות מתחילות להפריש חומר מיוחד בשם סורפקטנט ובשבוע 34 החומר יופרש בכמות משמעותית יותר. לכן גם בשלב זה נשים בהריון בסיכון ללידה מוקדמת יקבלו זריקות סטרואידים להבשלת ריאות כדי למנוע מצוקות נשימה אצל התינוק במידה ואכן יוולד מוקדם מהצפוי.


מוחו של התינוק כבר פעיל מאוד בשלב זה, הוא חולם חלומות, רואה צללים ושומע קולות ורעשים כמו את הדופק ואת הקול שלנו. אחרי הלידה הקול שלנו יהיה זה שירגיע אותו יותר מכל דבר אחר כי הוא כבר יהיה לו מוכר, מדהים וכל כך מרגש. בשבוע 33 התינוק ממשיך לעלות במשקל והוא עושה זאת בקצב של 200 גרם בשבוע בממוצע.

 

 

 בדיקות בשבוע 33

 

שבוע 33 הוא השבוע האחרון שבו ניתן לבצע הערכת משקל עובר.


אחרי שניגשתן להערכת משקל ולביקורת אצל רופאת הנשים, תוכלו להתייעץ עם הרופאה שלכן לגבי  בדיקת GBS. את הבדיקה מומלץ לבצע בשבוע 35 עד שבוע 37 והתוצאות שלה תקפות במשך 5 שבועות. זו בדיקה בה נלקחות דגימות מהנרתיק ופי הטבעת (כמו משטח גרון) וניתן לבצע אותה באופן עצמאי בבית ואת המבחנה להעביר למעבדה.

 

מטרת הבדיקה היא לאתר חיידק מסוג סטרפטוקוקוס b שבזמן רגיל יכול להיות בגופנו וכלל לא נרגיש אותו, אך בזמן הלידה כשהתינוק עובר בתעלת הלידה הוא עלול להדביק אותו. ההדבקה יכולה לגרום לסיבוכים בריאותיים בתינוק קטן שרק נולד ולכן יש גישה רפואית האומרת שכדאי להיבדק. יש גישה נוספת האומרת שאין צורך להיבדק מראש. זה עניין של ניהול סיכונים ועדיף שתלמדו את הנושא כדי לבצע החלטה מושכלת.

 

המלצות סטייל וביוטי

 

בשבוע 33 אנחנו מתחילות להיכנס לענייני הקינון, הארון שלנו כבר פחות מרגש אבל  כל גרב קטנה ובגד גוף פצפון שאנחנו רואות גורם לנו להתרגשות מטורפת. שנייה לפני שאנחנו מתחילות לסדר את הבית ולהגיע לפינות שבחיים לא ידענו שקיימות בבית, כדאי לסדר תיק לרגע הגדול, תיק לחדר לידה. אם אתן רוצות לקבל תיק מוכן בלי שתצטרכו לעבור בין חנויות כנסו לכאן, שווה ביותר, בהמשך התיק יכול להפוך לתיק עגלה. אם אתן רוצות לסדר לבד את התיק הצטיידו בעט וכנסו לכאן לרשימה שהכנו.

 

תיק לחדר לידה שיש בו הכל

 

בשורה התחתונה בשבוע 33

 

- השבוע ניתן לגשת לבדיקת הערכת משקל, מומלץ גם לבקש מהרופאה הפנייה לבדיקת GBS אותה ניתן לבצע החל משבוע 35 עד שבוע 37.


- החל משבוע הבא תוכלו להתחיל לעשות עיסוי פרינאום, אנחנו ממליצות להצטייד מראש בשמן מתאים כמו שמן שקדים טבעי.


 - תזכורת חשובה: להמשיך להקפיד על שתיית מים, לפחות 2 ליטר ביום, לקחת תוסף ברזל ולנסות להקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת.


- שבוע 33 מתחיל את החודש השמיני ואיתו כל המערכות בגופנו מתחילות להתכונן ללידה ולשלב שאחרי. אנחנו מוצפות מחשבות, שאלות, תהיות, רגשות ובין לבין מקננות באופן בלתי נשלט ומחפשות מה לקנות או לסדר בבית.


מעבר להכנה הפיזית של הגוף, כמו למידה של תנוחות ונשימה נכונה, חשוב להכין גם את הנפש על ידי עבודה פנימית כך שתוכלו להפחית את החששות והפחדים. אנחנו ממליצות בחום להאזין לפרק 16 בפודקאסט שלנו - הכנה רגשית ללידה.


להאזנה לחצו Play:

 

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן