שבוע 29 להריון, מה קורה לנו?


בשבוע 29 הלב שלנו בשיא הפעילות שלו! כל תנועה של הבייבי גורמת לנו להתרגש, חוץ מההתרגשות הזאת הלב שלנו באמת עובד הרבה יותר ממה שהוא עבד לפני ההריון. בנוסף, הלב גם זז מעט למעלה ושמאלה, זה קורה בגלל שהרחם הגדל שלנו לוחץ על הסערפת וזאת מזיזה מעט את הלב.


הלחץ של הרחם על שאר איברי הגוף, העלייה במשקל והשינויים הרבים ביניהם העלייה בתפוקת הדם יכולים לגרום לתחושות שונות כמו סחרחורת, תחושת חוסר יציבות, עצירות, טחורים, דליות ועוד כל מיני תופעות פחות נעימות.

 

הטיפים הכי טובים שלנו להתמודדות עם המצב הזה:


- סחרחורות נסו לקום ולעבור בין תנוחות (שכיבה-ישיבה, ישיבה-עמידה) לאט יותר ואפשר גם להשתמש במשענת כלשהי שתתרום לתחושת יציבות. אם אתן מרגישות ששכיבה יכולה להקל על הסחרחורת העדיפו לשכב על צד שמאל, בתנוחה זו הרחם לא לוחץ על כלי דם ומפריע לזרימת הדם.


- שינויים במערכת העיכול, נסו לשלב מזון עשיר בסיבים תזונתיים והקפידו לשתות הרבה מים. במידה ושינוי תזונתי לא עוזר התייעצו עם הרופאה שלכן או עם דיאטנית כדי שיוכלו לתת לכן מענה מותאם אישית ומדויק עבורכן.


- טחורים, כמו בטיפ הקודם, גם כאן שתייה מרובה של מים וצריכת מזון עשיר בסיבים תזונתיים יכול לעזור, המטרה היא לנסות להימנע ממצב של עצירות שיכול להיגרם מתוסף הברזל. נסו לשבת באמבטיה עם מים קרירים (לא קפואים שלא תסבלו לגמרי), המים הקרים יכולים לסייע בכיווץ הטחורים. אם קשה לכן לשבת נסו להשתמש בגלגל ים מנופח כך שהוא ישמש כחוצץ והישיבה תהיה קלה יותר, אם לא מתאים לכן לנפח גלגל באמצע העבודה נסו לשבת על כרית רכה. אם ניסיתן הכל וזה פשוט לא עובד דעו שאתן לא לבד, נשים רבות סובלות מטחורים בזמן הריון ואחרי לידה, גשו לרופאה / בקשו הפנייה לפרוקטולוג ובדקו איך הם יוכלו לעזור.


- דליות, ההמלצות הרפואיות במקרה של הופעת דליות היא לגרוב גרביים אלסטיות, להימנע מעמידה ממושכת כדי להפחית מהעומס שנוצר על האגן והרגליים, בעזרת כרית להרים את הרגליים כשאנחנו שוכבות או נחות.


- כאבי גב וכאבי רגליים, מנוחה יכולה להועיל מאוד. הרימו רגליים, קחו ספר או התמכרו לסדרה טובה לצפות בה בשעות החופשיות.


 - מחפשות המלצה לסדרה שווה? בואו לשאול בקבוצה אמהות בסטייל – הקבוצה הסודית, אחרי שהילדות והילדים נרדמות ונרדמים אנחנו נכנסות למוד של נטפליקס אנד צ'יל.


- מרגישות התכווצויות בבטן ובגב? כנראה שאלו צירי ברקסטון היקס, בשבוע 29 זו דרכו של הרחם להתכונן לקראת הלידה. אלו הם צירים מדומים הגורמים להתכווצויות ולהתקשות של הרחם, אפשר להרגיש אותם כבר מאמצע ההריון הם לא יכולים להביא איתם את הלידה. במידה ואתן מרגישות שההתכווצויות תכופות מדי או עוצמתיות מדי גשו להיבדק ולוודא שלא מדובר בצירים אמיתיים.

- בשבוע 29 חשוב לבצע מעקב תנועות עובר, לוודא שאנחנו מרגישות את העובר 2-3 פעמים בחצי שעה. במידה ואתן לא בטוחות שהרגשתן את העובר לאחרונה נסו לאכול כריך קטן או משהו מתוק, שכבו על צד שמאל בזמן הזה נסו להרגע לדבר אליו ולשיר לו הוא שם, מרגיש אותנו ומקשיב לנו. במידה ועשיתן את כל זה ואתן לא מרגישות תנועות פנו מיד לבדיקה (אתן יכולות לחייג למוקד אחיות של הקופה שלכן ולבדוק לאן אפשר לגשת לבדיקה באופן מיידי).

 

שבוע 29: התפתחות העובר


משקלו של העובר בערך 1 קילו ו-200 גרם, אורכו כ-38 ס״מ גודלו כמו של חציל גדול ועסיסי.

 

הריון שבוע 29

עד הלידה הוא צפוי להכפיל ולעתים גם לשלש את משקלו. בשבוע 29 גופו ועצמותיו ממשיכות להתחזק ואנחנו מרגישות את זה בעוצמת הבעיטות והמרפקים. שיער מתחיל לצמוח על ראשו, עפעפיו נפתחים לאט לאט והוא רגיש יותר לאור ולחושך ובכלל בשלב הזה חושיו נעשים חדים יותר והוא מגיב יותר ויותר לרעשים.

 

 בדיקות בשבוע 29


שבוע 29 מזמן לנו שבוע חופש מבדיקות, הפסקה קצרה ותכף נחזור לשגרה.


בשבוע 30 עד שבוע 33 ניתן לבצע הערכת משקל עובר, בדיקה המתבצעת באמצעות אולטרסאונד. בחלק מקופות החולים מי שמבצעת את הבדיקה היא רופאת מעקב ההריון, לעיתים הבדיקה נערכת ע"י טכנאית אולטרסאונד ועם התמונות והמידע שמתקבל נגיע לרופאה. בדקו מה הנוהל בקופת החולים שלכן, בקשו הפנייה במידת הצורך וקבעו תור.


המלצות סטייל וביוטי


בשבוע 29 מלתחת ההריון שלנו כנראה מבוססת, הפעם אנחנו רוצות להתייחס למה שהולך איתנו לכל מקום! התיק שלנו. בשלב הזה של ההריון התיק שלנו מכיל כל כך הרבה (שלנו עמוס בנשנושים בריאים ועד מוצרי טיפוח שאנחנו חייבות שיהיו איתו בכל רגע). לדעתנו זאת עוד הכנה לאחרי הלידה ולכל הציוד שניקח איתנו כשנצא מהבית עם ניובורן. אז רגע לפני הקניות לתינוק אנחנו מפרגנות לעצמנו עם תיק מלא סטייל שיתאים לכל אאוטפיט ואם הוא כזה שיכול להכיל את כל מה שנצטרך בהמשך (חיתולים, מגבונים, בגדים וכמובן עוד מלא מלא דברים) זה בכלל ניצחון גדול מבחינתנו.

 

הנה כמה תיקי החתלה סופר שיק שאהבנו במיוחד, מוזמנות לשטוף את העיניים, כאן >

 

תיקי החתלה יפים

בשורה התחתונה בשבוע 29

 

- חשבתן על שמות? זה נכון שקל יותר להחליט לאחר הלידה כשרואים את הפנים להם אנחנו כל כך מחכות, אבל כשיש רשימה זה עוזר לצמצם אפשרויות וזה גם ממש מרגש לדמיין את הבייבי שלנו עם השמות מהרשימה.


- אחרי שעברנו את שאלת ה-שאלות של ההריון מה יש לנו בבטן, בן או בת? אנחנו מרגישות שהשאלה הבאה היא איפה אנחנו מתכננות ללדת? כדאי לדעת שכל בית חולים מציע סיור במחלקת לידה. לסיורים אלה צריך להירשם מראש ובתקופת הקורונה לעיתים הסיורים הופכים להיות סיורים וירטואלים, כמובן בהתאם למצב. לכן כדאי מראש להירשם ולברר מה האפשרויות העומדות בפניכן. אנחנו ממליצות להכין רשימת שאלות ולשאול אותן בסיור כדי לקבל מענה לכל הדברים שחשוב לכן לדעת.


- בשבוע 30 עד שבוע 33 ניתן לבצע הערכת משקל עובר, איזה כיף דייט נוסף עם הבייבי שבבטן.


- חשבתן על צילומי הריון שישארו איתכן למזכרת מהתקופה המיוחדת הזו? כדאי לדעת שצלמות ממליצות להצטלם עד שבוע 34 כשהבטן עגולה, קסומה ועוד יש לנו קצת כוח לעמוד מול מצלמה. שבוע 29 יכול להיות הזדמנות מעולה לתאם יום צילומים מול צלמת שהתחברתן אליה.


- אם יש משהו שממש היינו שמחות לשמוע כשאנחנו היינו בהריון זה את הפרק  בפודקאסט שלנו, על איך מגדלים תינוקות לפי הגישה המונטסורית (כן, זה רלוונטי כבר מהבטן גם בשבוע 29). אתן מוזמנות להאזין לשיחה על חינוך מונטסורי, איזה ציוד כדאי שיהיה לנו בבית ועל מה אפשר לוותר, התפקיד שלנו כהורים ועוד הרבה כלים וטיפים שתוכלו ליישם בקלות.


לחצו על Play:

 

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן