שבוע 26 להריון, מה קורה לנו?
זה מרגש! שבוע 26 הוא השבוע האחרון של השליש השני. בתקופה הזו אנחנו מתחילות לחשוב ברצינות על קניות לקראת הלידה, אנחנו מרגישות איך משקל הבטן מתחיל להעמיס עלינו ולמרות שהלידה נראית עוד רחוקה זה זמן מעולה לנצל את השבועות הקרובים לסידורים האלו.
אנחנו מכירות את האמונות שלפיהן כדאי לחכות אחרי הלידה ולא להכניס מוצרי תינוקות הביתה, אם אתן מרגישות שזה נכון עבורכן חשבו על אפשרויות חלופיות למשל לבצע קנייה מראש של המוצרים הגדולים כמו שידת החתלה, עגלה וכיסא בטיחות ולשמור אותם באחסון בחנות למוצרי תינוקות שבה רכשתן, זה שירות שניתן במרבית המקומות (את ההובלה וההתקנה מתאמים רגע אחרי הלידה). אולי יתאים לכן להכין מראש כל מה שקשור לביגוד ראשוני, טטרות, חיתולים וכו' ולשמור בבית של ההורים שלכן או של בן הזוג, הסבתא והסבא העתידיים, כך תדעו שהכל מוכן ומחכה במקום נייטרלי. בכל מקרה, כל רצון שלכן וכל דרך שמתאימה לכן היא לגיטימית.
בשבוע 26 כאבי הגב ממשיכים איתנו ואם הם לא הופיעו עד עכשיו יש סיכוי שהם בדרך. משקל הבטן משנה את מרכז הכובד בגוף, ההורמונים מגבירים את גמישות המפרקים ובנוסף הרחם מפעיל לחץ על האגן כל אלה גורמים לכאבי גב. נסו להקפיד על יציבה נכונה, להימנע מעמידה או ישיבה ממושכת ולישון עם כרית הריון שתפחית מעומס הבטן על הגב.
כדאי לדעת שההמלצה בהריון היא לישון על צד שמאל כדי להפחית את העומס והלחץ על כלי הדם ולכן אם אתן מרגישות חוסר נוחות בשכיבה בכל תנוחה אחרת, העדיפו לישון על צד שמאל. בנוסף, אם אתן סובלות מתחושת נפיחות בוורידים ברגליים, הפחתת הלחץ על כלי הדם בזמן מנוחה ובשינה תוכל להקל על הנפיחות.
בשבוע 26 כדאי לשים לב לתסמינים היכולים להעיד על רעלת הריון. במידה ואתן מבחינות באחד מהסימנים הבאים (או בכמה מהם ביחד): כאבי ראש חריפים, טשטוש ראייה או הפרעות בראייה (הבזקים, רגישות לאור וכו'), נפיחות ברגליים או בקרסוליים, בצקות בידיים או בפנים, הקאות פנו באופן מיידי להתייעצות ובדיקה רפואית.
אם הכנסתן ללוז שלכן יום חופש כדי לנוח תשמחו לדעת שאפשר להתפנק בעיסוי מותאם להריון, בתנאי שמצבכן הבריאותי תקין, אם יש לכן ספק בדקו מול הרופאה שלכן. המלצה נוספת לטיפול מפנק שיכול גם לעזור לכאבי גב הוא טיפול וואטסו לנשים בהריון.
שבוע 26: התפתחות העובר
בשבוע 26 העובר שוקל בערך 800 גרם אורכו נע בין 32-35 ס"מ בממוצע והוא בערך בגודל של קלח תירס.
העובר המתוק גדל מיום ליום ועדיין יש לו מקום רב לתנועה בתוך הרחם. אתן מצליחות להרגיש מתי הוא עירני ומתי הוא ישן? מחזור השינה של העובר לרוב נמשך כ 20 עד 40 דקות, במעקב תנועות עובר אם אנחנו לא מרגישות תנועות ההמלצה היא לנסות לנוח ולהמתין כחצי שעה לתנועות כי ייתכן שהעובר ישן ואחרי חצי שעה סביר להניח שהוא יתעורר ונרגיש אותו.
השבוע הוא כבר יודע להזיז את העיניים, הריסים כבר צמחו ואם תאירו בפנס על הבטן הוא יסתנוור ויזוז למרות שעפעפיו עדיין סגורים. גם יכולת השמיעה של התינוק מתפתחת עוד יותר בשבוע זה וייתכן ותרגישו אותו מגיב ומתנועע לקול רעש או צליל חזק או פתאומי. כל איבריו קיימים אך הם עדיין לא בשלים לגמרי והם ממשיכים להתפתח ולהתחזק לקראת החיים מחוץ לרחם.
בדיקות בשבוע 26
אם ביצעתן העמסת סוכר שמטרתה לגלות סיכוי לסוכרת הריון וספירת דם יש לכן חופשה קצרה מבדיקות. במידה ולא ביצעתן כדאי לדעת שגם בשבוע 26 ניתן לגשת לבדיקה זו. עוד על הבדיקה הכי מתוקה, העמסת סוכר תוכלו לקרוא כאן.
הבדיקה הבאה שאליה תגיעו היא מעקב גדילת עובר היא מתבצעת אצל רופאת הנשים ובחלק מקופות החולים הבדיקה מתבצעת אצל טכנאית אולטרסאונד ולאחר מכן מגיעים לרופאת הנשים עם הצילומים והמידע שהתקבל. את הבדיקה מבצעים משבוע 30 ועד שבוע 33.
המלצות סטייל וביוטי
בשבוע 26 הבטן כבר גדלה מאוד, אנחנו מקוות שיש עוד בגדים שאתן מרגישות איתם נוח, נצלו אותם עכשיו, לפני שגם הם יעברו לחלק האחורי של המדף בארון. אחרי שבחרתן מה ללבוש מקוות שתצליחו לעמוד באתגר הנעליים: סניקרס או כפכפים? העיקר שיהיה נוח ושום לא ילחץ על הרגל.
הגיע השלב שהשינה נהיית ממש מאתגרת! הבטן מתחילה להכביד גם בשכיבה ובדיוק כשאנחנו נרדמות מישהו מעיר אותנו העובר או פיפי. אנחנו ממליצות להצטייד בכרית הריון שתתמוך בנו בין לבין, אם אתן לא מצליחות להירדם ומחשבות קינון מתחילות לצוץ אתן מוזמנות לקבוצת העיצוב של אמהות בסטייל לקבל השראה ולהתייעץ.
בשורה התחתונה בשבוע 26
- בשבוע 26 עדיין ניתן לבצע את בדיקת העמסת סוכר 50 שמטרתה לגלות סיכוי לסכרת הריון. אם יש צורך הרופאה תפנה לבדיקת העמסת סוכר 100 והיא בדיקה אבחנתית. עוד על הבדיקה תוכלו לקרוא כאן.
- אם אובחנתן עם סוכרת הריון אנחנו ממליצות להיכנס למדריך שלנו על סוכרת הריון במדריך תמצאו המון כלים פרקטיים ותמיכה מרחוק שתעשה לכן קצת סדר.
- תזכורת: לא לשכוח לשתות 2 ליטר מים, להמשיך לנטול ברזל ולנסות להקפיד על תזונה בריאה ומאוזנת שיכולה להקל על תסמיני הריון כמו צרבת והיא גם חשובה לגוף שלנו ולהתפתחות העובר.
- חשבתן על צילומי הריון שישארו איתכן למזכרת מהתקופה המיוחדת הזו? אם כן אנחנו ממליצות להתחיל לחשוב על הסגנון שבו תרצו להצטלם ולחפש את הצלמת שאיתה יש לכן חיבור, אם יש לכן ילדים בבית זאת יכולה להיות הזדמנות מעולה גם לשלב צילומים משפחתיים.
- הגוף שלנו מתכונן פיזית ללידה ואולי גם נרשמתן לקורס הכנה ללידה, אנחנו ממליצות בחום להאזין לפרק מס׳ 16 בפודקאסט שלנו העוסק בהכנה רגשית ללידה. להאזנה לחצו על Play:
שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.
מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.
במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12
ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .
אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!
מחכה לך בקבוצה הסודית בקבוצת עיצוב חדרי הילדים וגם באינסטגרם הפעיל שלי >