שבוע 24 להריון, מה קורה לנו?


ברוכות הבאות לשבוע 24 שהוא השבוע הראשון של חודש שישי, חודש סופר מרגש שלקראת סופו נעבור לשליש האחרון של ההריון. שבוע 24 ממשיך את קודמיו עם רעב גדול וזה סופר הגיוני עם כל השינויים ההורמונים בגוף שלנו. הפעם תחושת השובע שאחרי הרעב מתחילה ללחוץ על מערכת העיכול. מה יכול לעזור? במקום לאכול ארוחות גדולות ובמרווחים גדולים נסו לחלק את הארוחות למנות קטנות יותר ובמרווחים צפופים יותר. עוד על תזונה בהריון תוכלו לקרוא כאן.


היובש בגוף ממשיך ללוות אותנו גם בשבוע 24, בלי לבאס יש סיכוי שהוא יישאר עד הלידה. היובש יכול להופיע בכל מקום מכפות הידיים, דימום באף ועד ליובש בעיניים. זה נפוץ וההמלצה שלנו היא להצטייד בקרמים שיכולים לרכך את העור, טישו לאף למקרה שיופיע דימום ואם אתן סובלות מיובש בעיניים אז לפנות לרופאה ולבדוק אפשרות לקבלת מרשם לטיפות עיניים.


משקל הרחם מתחיל להכביד על השרירים סביבו, מעבר מהיר ממצב ישיבה לעמידה או שכיבה לישיבה יכול לגרום לתחושת כאבים או התכווצות שרירים באזור הבטן, זה אמנם לא יוצר נזק אבל פשוט מאוד לא נעים. נסו לעבור בין מצבים שונים צורה יותר איטית ומודעת, לעיתים השינוי הקטן הזה יכול להקל גם במניעת סחרחורות.


לאורך כל ההריון שתיית מים חשובה, במהלך השליש השני והשלישי (שאוטוטו אתן עוברות אליו) גופנו דורש כמות רבה של מים כדי למלא את מאגרי הנוזלים בגוף ואת כמות מי השפיר. בנוסף המים חשובים לתפקוד מערכות גופנו למשל בתהליכים הקשורים בעיכול וגם מחסור בנוזלים יכול לגרום להופעת צירים מוקדמים - ההמלצה היא לשתות לפחות 2 ליטרים של מים בכל יום. לעיתים אנחנו לא רגילות לשתות כמויות כאלו של מים והמשטר החדש מאתגר מאוד.

 

אנחנו ממליצות לנסות לאמץ כללי שתייה שיעזרו לעמוד באתגר, למשל להחליט על שעות קבועות שבהן נשתה עוד כוס מים גם אם שתינו לא מזמן, לשתות כוס מים לפני ואחרי כל ארוחה או נשנוש, לקבוע בנייד תזכורות או שעון מעורר שיצלצלו במהלך היום ויזכירו לנו לשתות. לחלקנו שתיית מים מאתגרת בגלל הטעם (כן אנחנו יודעות למים אין טעם, אבל חוש הטעם שלנו לא משקר), נסו לגוון את הטעם ע"י הכנסה של חתיכות תפוח, פירות קפואים או כל דבר אחר שיהפוך את האתגר לנעים, מרענן וטעים יותר.


אם אנחנו בענייני שתיה, מותר לשתות קפה ותה. כדאי לדעת שההמלצה למשקאות המכילים קפאין (שימו לב שנטול קפאין לא בהכרח טוב ובריא יותר לגוף שלנו) היא 2-3 כוסות ביום, אם אתן לא מרגישות שאתן חייבות קפה או תה אז תמיד עדיף מים.


שבוע 24: התפתחות העובר


העובר שוקל כעת בערך 600 גרם, אורכו כ-30 ס"מ והוא כבר בגודל של רימון גדול.

הריון שבוע 24

 

 בשבוע 24 עורו עדיין מכווץ ומתחיל לקבל גוון צבע ברור יותר. ריאותיו של התינוק מתפתחות השבוע, את החמצן הדרוש לו הוא מקבל כרגע מהשליה אך בסופו של דבר הוא ינשום בעצמו. כל איבריו של התינוק כבר נראים ממש כמו בסיום ההריון רק שעכשיו הם עוד קטנטנים (ומתוקים!)  במיוחד.

 

בדיקות בשבוע 24

 

שבוע 24 הוא השבוע האחרון שבו ניתן לבצע סקירת מערכות מאוחרת. השבוע מומלץ לבצע ספירת דם שאותה ניתן לבצע עם בדיקת העמסת סוכר.


בשבוע 24 ועד שבוע 28 ניתן לבצע בדיקת העמסת סוכר 50 גרם, בדיקה זו היא בדיקת סקר חשובה שבמהלכה בודקים איך הגוף שלנו מתמודד עם עומס סוכר ומטרתה לאתר נשים שיש להם סיכוי לסוכרת הריון. העמסת סוכר מתבצעת בשני שלבים, בשלב הראשון תשתו תמיסה המכילה 50 גרם סוכר (גלוקוז) את הסוכר מוהלים במים ומתקבל משקה מתוק מאוד, בשלב השני אחרי שעה בדיוק תתבצע בדיקת דם.

 

אין צורך בצום לפני הבדיקה, מומלץ לאכול משהו קטן וקל לפניה מכיוון שבזמן ההמתנה בין השלבים אסור לאכול. לבדיקה יש להגיע עם הפנייה מהרופאה, כדאי לדעת שבחלק מקופות החולים תתבקשו לקבוע תור ואו להגיע מראש עם אבקת גלוקוז (שאותה ניתן לרכוש / לקבל בבית מרקחת) לכן כדאי לבדוק מראש מול הקופה שלכן מה הנהלים.


אנחנו שומעות המון סיפורים וחוויות שונות על הבדיקה וכמעט שאין אמצע, או שהבדיקה הייתה קלה ממש או שהיא הייתה נוראית. החוויות השונות יכולות להשפיע עלינו, להלחיץ וחשוב לנו שתדעו שאי אפשר לדעת מראש איך תתמודדו עם הבדיקה, גם אם ביצעתן אותה בעבר יכול להיות שהפעם היא תהיה אחרת.

 

ההמלצות שלנו לבדיקת העמסת סוכר: להביא מהבית חצי לימון ולהוסיף למשקה לשיפור הטעם (כך הוא יהפוך ללימונדה סופר מתוקה), להביא איתכן ספר / אוזניות / ולדאוג לסוללה בנייד לזמן ההמתנה. חשוב להישאר באזור חדר האחיות בזמן ההמתנה לאחר השתייה אם לפתע תרגישו סחרחורת, בחילה או כל תחושה לא טובה אחרת גשו / קראו לאחות והיא תוכל לעזור לכן, שימו טיימר ושימו לב שאתן נכנסות לעשות את בדיקת הדם שעה אחרי השתייה.


במידה וערכי תוצאות בדיקת העמסת סוכר של 50 גרם יצאו גבוהים ככל הנראה שימליצו לכן לעבור העמסת סוכר נוספת של 100 גרם והיא בדיקה אבחנתית.

בדיקה זו נחלקת לחמישה שלבים:


1. בדיקת דם לבדיקת הסוכר בדם לפני תחילת הבדיקה
2. שתיית 100 גרם סוכר (גלוקוז) גם בבדיקה זו הגלוקוז מהול במים
3. בדיקת דם אחרי שעה
4. בדיקת דם אחרי שעתיים
5. בדיקה דם אחרי שלוש שעות


העמסת סוכר 100 גרם מתבצעת בצום של 8 שעות לפחות, מותר לשתות מים במהלך הצום, היא נמשכת כשלוש שעות ומותר לאכול אחרי בדיקת הדם האחרונה לכן מומלץ להביא איתכן משהו קל לאכול בסוף הבדיקה.

 

המלצות סטייל וביוטי


הבטן גדלה מיום ליום וזה גורם לעור שלנו להיות מתוח מאוד, מעקצץ ויבש. ההמלצה שלנו היא למרוח באופן יומיומי קרם או שמן גוף ואפילו לשים בתיק / בעבודה דוגמית קטנה שיהיה למקרי חירום. מעבר להקלה בתחושות המציקות של מתיחת העור, הזנת העור בלחות יכולה לעזור בהתמודדות עם סימני מתיחה תוכלו לרכוש מוצרים שמתאמים להריון והנקה או להכין בבית מחמאת שיאה.

 

 

הריון שבוע 24

בשורה התחתונה בשבוע 24

 

- שבוע 24 הוא השבוע האחרון שבו ניתן לבצע את הסקירה המאוחרת,כאן תוכלו לקרוא בהרחבה על הבדיקה.


- החל משבוע 24 ועד שבוע 28 מומלץ לבצע בדיקת העמסת סוכר, על סמך התוצאות רופאת הנשים תוכל לדעת האם יש סיכוי לסוכרת הריון ובהתאם תנחה לביצוע בדיקת אבחנה (העמסת סוכר 100) וכיצד לפעול בהמשך. לפי הספר אנחנו יכולות לחזור לשגרה אחרי הבדיקה, אבל כמו שאנחנו יודעות "הספר" לא מתאים לכולנו, לכן ההמלצה שלנו היא לשריין יום חופש שיוקדש למנוחה, אם תרגישו טוב אחרי הבדיקה תשקלו אם לוותר על החופש או בכל מקרה להקדיש את היום למנוחה.


- תזכורת: לשתות לפחות 2 ליטר מים ביום ולהמשיך לנטול תוסף ברזל לפי המלצת הרופאה.


- בקרוב תוכלו לגשת לקורס הכנה ללידה, את הקורס מומלץ לבצע בתחילת השליש האחרון (שיגיע ממש בקרוב). קורס הכנה ללידה יכול להעניק לכן ולמי שעתיד להצטרף אליכן לחדר לידה ידע, כלים וטיפים שבהם תוכלו להשתמש לפני הלידה ובמהלכה. יש מגוון רחב של קורסים לפי גישות ושיטות, דרך קופות החולים ובאופן פרטי.


- הכל משתנה בגוף שלנו ואנחנו לומדות להכיר אותו מחדש, זאת הזדמנות מעולה להכיר את רצפת האגן שלנו. מבטיחות שיש דברים שאנחנו פשוט חייבות להכיר על הגוף שלנו וזה נכנס לקטגוריה הזאת. בפרק 47 אירחו את מיקה לזן ויין, פיזיותרפיסטית רצפת אגן, דיברנו על כל מה שחייב לדעת ולפעמים קצת מביך לשאול. להאזנה לחצו על Play:

 

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן