שבוע 15 להריון, מה קורה לנו?
שבוע 15 הוא השבוע האחרון לחודש השלישי, עוד שבוע בדיוק יתחיל החודש הרביעי להריון, איזה מרגש!
הרחם גדל ועולה כלפי מעלה והחדשות הטובות הן שהלחץ משלפוחית השתן ירד. החדשות הפחות טובות הן, שהלחץ עובר למעלה והוא יהיה על הסרעפת והצלעות. זה יכול לבוא לידי ביטוי בקושי לנשום או בלקיחת נשימות עמוקות.
רוב הנשים בהריון מדווחות בשלב כזה או אחר על קושי 'לקחת אוויר' בגלל הלחץ הזה, לפעמים בתנוחה מסוימת ולפעמים פשוט כל הזמן. אם לפתע יש תחושה שקצת קשה לנשום אפשר להתנחם בכך שזה עובר ממש רגע אחרי הלידה. כמובן שבכל מקרה של ספק אנחנו ממליצות לגשת לבדיקה רפואית, גם אם זה משהו נפוץ תמיד שווה לבדוק בשביל השקט הנפשי.
שריר הלב שלנו גדל בשלושת האחרונים והוא מזרים עכשיו כ-20% יותר דם בגוף והלחץ על הנימים והורידים גדל. לעיתים נרגיש יובש בעור בעיקר בחדרים ממוזגים, תצליחו להימנע ממזגן? כן, זה קשוח בגלל גלי החום שמגיעים. אנחנו ממליצות להכניס לתיק גם קרם לחות לידיים ולהשתמש בו במהלך היום, השילוב של היובש והשטיפות המרובות בין הריצות לשירותים יכול לגרום לידיים שלנו להיות עוד יותר יבשות וליצור תחושה ממש לא נעימה.
בנוסף ליובש בעור, תופעה שכיחה נוספת יכולה גם להצטרף, דימום מהאף. אז לאותו תיק עם קרם הידיים שווה להכניס טישו שיהיה לכל מקרה.
כאן אפשר למצוא המלצות מעולות עם טיפים שישדרגו את החיים בשליש השני, מוזמנות לבקר!
כדאי לדעת שההורמונים הפעילים בגופנו יכולים לגרום גם לרגישות בחניכיים ולדלקות. בהריון אין מניעה להגיע לטיפולים שגרתיים אצל שיננית או רופאת שיניים. להפך, ממומלץ וכדאי לטפל בבעיות חניכיים בהריון משום שנמצא קשר בין היגיינת הפה לבין סיכוי ללידה מוקדמת ועוד השלכות שונות עלינו ועל העובר.
אם אתן סובלות מדימומים, דלקת או רגישות בשבוע 15 או בכל שבוע הריון אנחנו ממליצות להגיע לרופאת שיניים, לעדכן אותה על ההריון ולבחון את דרכי הטיפול האפשריים.
שבוע 15: התפתחות העובר או העוברית
בשבוע 15 העובר או העוברית שוקלים בערך 70-100 גרם, ממש כמו עגבנייה.
אם הסקירה המוקדמת כבר בוצעה, יש לכן תשובה לשאלה הראשונה ששואלים אותנו בהריון: בן או בת? אם בחרתן לא לגלות עד הלידה אנחנו מחכות בסקרנות ביחד איתכן!
גוף העובר גדל ומתפתח במהירות בשלב זה, עורו עדיין שקוף אבל הוא נראה כבר ממש כמו תינוק עם כל האיברים. יתכן ותצליחו לראות באולטרסאונד את העובר זז ובועט, התנועות המרגשות האלו עדיין לא מורגשות מכיוון שהוא פצפון ועדין. ככל שיחלוף הזמן, שריריו יתחזקו, גופו יגדל והתנועות יהפכו למורגשות ומרגשות.
בדיקות בשבוע 15
בשבוע 15 עדיין ניתן לבצע את סקירת המערכות המוקדמת, המכונה גם סקירה ראשונה. הבדיקה נעשית בתחילת השליש השני להריון, ניתן לבצע אותה עד שבוע 16. אם בבדיקת השקיפות העורפית הרופא העריך אם מדובר בבן או בבת, הפעם תוכלו לקבל סוף סוף תשובה ודאית ומוחלטת שלא תותיר מקום לספק!
כדאי לדעת שיש לנו זכות מלאה לא לגלות מה מין העובר ולשמור את רגע הגילוי הרגש לחדר הלידה, אם אתן מעוניינות לא לדעת מומלץ לעדכן את הרופאה לפני הבדיקה כדי שתדע לא לגלות. ריכזנו כאן את כל המידע שצריך לדעת לפני סקירה מוקדמת הבדיקה והמלצות של חברות הקבוצה הסודית על רופאות ורופאים שמבצעים אותה.
המלצות סטייל וביוטי
בשלב הזה של ההריון כנראה שהבטן כבר מתחילה לצאת והגוף ממשיך להשתנות, כמו גם המספר שעל המשקל. זאת עלייה טבעית במשקל שבין היתר מושפעת גם ממשקל העובר, מי השפיר, עליית נפח הדם ועוד. בשבוע 15 אפשר להיפרד זמנית מהבגדים הצמודים אם הם לוחצים ולהתחדש עם בגדים נוחים יותר, קלילים ומרווחים. רוב בגדי ההריון מתאימים לשלב הזה ועד לסוף ההיריון ויכולים להתרחב ביחד איתנו.
מכירות את הקלישאה "את הכי יפה שנוח לך"? אז היא לגמרי נכונה. בין אם מדובר על פרטי לבוש כמו מכנסיים, חולצות או שמלות ובין אם מדובר על הלבשה תחתונה, נעליים או אקססוריז. נעלי עקב ליוו אתכן בכל צעד עד היום ועכשיו הן לא נוחות וגורמות לכאבי גב? זה הזמן להיפרד מהן באופן זמני ולעבור לנעליים שטוחות. העור רגיש והשרשראות לא נעימות? החליפו אותן לאקססוריז מחומר אחר או היפרדו מהם גם כמובן באופן זמני.
בפרק 30 בפודקאסט שלנו שוחחנו על מה לובשים בהריון, מוזמנות להאזין, לחצו על ה- Play:
בשורה התחתונה בשבוע 15
- תזכורת מים חשובה! מומלץ לשתות לפחות 8-10 כוסות מים ביום. מעבר לעובדה שהם עושים טוב לעור הפנים, יש להם חשיבות גדולה בהימנעות מעצירויות, דלקות בדרכי השתן והתייבשות שלעיתים יכולה לגרום להופעת צירים וכדי לטפל בה יש צורך בעירוי נוזלים.
- בשבוע 15 עדיין אפשר לבצע את סקירת המערכות המוקדמת 'סקירה ראשונה' שבה בודקים את המערכות שהתפתחו עד לשלב הזה של ההריון. בבדיקה הזו אפשר גם לקבל תשובה לשאלת השאלות בן או בת?
- זה מתחיל להגיע, יצר הקינון המפורסם. אנחנו לא בטוחות אם זה השלב של ההריון או הגילוי על מין העובר, מה שבטוח אנחנו לא מפסיקות לחשוב על עיצוב החדר הכי מתוק בבית. רוצות לקבל השראה, להתייעץ ולקבל המלצות? מחכות לכן בקבוצת העיצוב של אמהות בסטייל.
- לא לשכוח: אם יש צורך לנטול תוסף ברזל ואם התוסף מכיל חומצה פולית אפשר להפסיק לנטול אותה בנפרד.
- מוזמנות להיכנס לרשימה המיוחדת שלנו לכל הדברים החשובים באמת שצריך בשליש השני. הנה היא כאן >
- אנחנו זוכרות את הרגעים האלו שחיפשנו את החברה שתקשיב לנו ותדע את התשובות הנכונות, לא תמיד הרגשנו בנוח לשאול ולפרוק עם החברות שעסוקות בחייהן. אנחנו מזמינות אתכן לכל שאלה, מחשבה וגם כדי לפרוק להצטרף לקבוצה הסודית של אמהות בסטייל , קהילת אמהות מחבקות, עוטפות ומלאות סטייל. מוזמנות באהבה >
שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.
מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.
במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12
ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .
אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!
מחכה לך בקבוצה הסודית בקבוצת עיצוב חדרי הילדים וגם באינסטגרם הפעיל שלי >