זהו, הוא פה. לא להאמין אבל הגעתן לקו הסיום ואתן יכולות להתחיל להתרפק על הכבוד השמור אך ורק להריוניות בחודש תשיעי. אז נכון שיש כאלה שיגדירו אותו כנצח, ממלכה נפרדת בעולם ההריון, אבל דווקא בגלל זה הוא מאפשר לנו באמת להתכונן לעתיד הקרוב, ולא רק להפליג במחשבות כמו שעשינו עד עכשיו. זה בדיוק הזמן לסגור פינות ולוודא שהכל מוכן לקראת הלידה הממשמשת ובאה. אז מה כדאי לעשות עכשיו? רשמו לפניכן:
1. תדאגו למקרר; או יותר נכון לפריזר, שכדאי להכין בו שפע של אוכל מזין וקפוא שרק יצריך זריקת חימום והוא שלכן. הדבר האחרון שיהיה לך חשק או כוח לעשות אחרי הלידה זה לבשל לעצמכן ובגלל שגם כשאנחנו יולדות אנחנו עדיין צריכות להמשיך לאכול (מין יופי שכזה) כדאי שיהיה אוכל זמין ומזין בהישג יד.
2. תדאגו לזמן איכות; עם הילדים או עם בן הזוג, תלוי באיזו קונסטלציה אתם נמצאים כרגע. אם כבר חוויתן את זה בעבר, את כבר יודעת שבשבועות הראשונים אחרי הלידה זה קצת יותר מורכב למצוא זמן איכות משפחתי שהוא לא את והתינוק שלך 24/7. אם טרם חוויתן את זה, הבנתן את הרעיון. חודש תשיעי הוא זמן נהדר לחוויות משפחתיות או זוגיות, ללכת לסרט, לאכול בחוץ, לבלות ולהתרגש ביחד מהתפתחויות הקרבות. הזמן הזה לא יחזור לעולם, בהרכב הזה כמובן, אז כדאי ליהנות מכל שניה.
3 תכינו תיק לחדר לידה; מושקע ומפנק כמה שניתן - וניתן. כאן תוכלו למצוא את הרשימה המשודרגת שלנו, בה תמצאו אפילו צ׳ק ליסט מוכן להדפסה. אל תגידו שאנחנו לא דואגות לכן!
4. וכמה שיותר דברים מראש לתינוק; במקרה הזה ההלכה מתפצלת לשני זרמים עיקריים:
האחד שחוץ מלהלביש את התינוק (שטרם נולד) כבר הכל אצלו מוכן, מכובס, מגוהץ, מעוצב ומדוגם לפני הלידה והשני שמחכה לילד שיבוא ורק אז יקנה, יכבס, יגהץ, יעצב וידגם, ולא שניה לפני.
לא משנה לאיזה זרם אתן משתייכות - אבל אין ספק שההכנות המקדימות יעזרו לכן הרבה ברגע האמת. אם אתן מכינות הכל מראש, נהדר. אם לא, מומלץ להכין רשימה סופר מפורטת (כאן תוכלו למצוא את הרשימה שלנו) ולמהדרות אף ללכת עם בן הזוג או ההורים לחנות עצמה ולהראות להם בדיוק מה אתן רוצות עד רמת הדגם והצבעים, על מנת למנוע טעויות מביכות וסופת רגשות הורמונליות.
אגב, הצעת פשרה: יש לא מעט זוגות שקונים את כל הציוד לתינוק ומשאירים אצל סבתא (שבינתיים גם מכבסת הכל). המטרה ברורה: אחרי הלידה כדאי שתתעסקו כמה שפחות במנהלות הללו וכמה שיותר בעצמכם ובפלא הקטן.
5. בררו היכן ממוקם סניף טיפת חלב באזור מגורייך; אם מדובר בילד ראשון, או אולי מקום מגורים חדש- עשו מחקר קטן ובררו היכן ממוקם הסניף הקרוב ואילו רופאי ילדים מומלצים יש בסביבתך. נכון שתמיד אפשר לנסוע בשביל רופא טוב, אבל כשהכל במרחק טיול מהבית ללא צורך לפרק ולהרכיב - גן עדן.
6. הכינו את ארון התרופות - לכל מקרה שלא יבוא; אקמול, מדחום, מי מלח, ויטמין די, משחה לטוסיק- כדאי שכל אלה יהיו אצלכן מאשר שתצטרכו לחפש אותם בשעות לא חוקיות. גם אופטלגין עבורך יוכל לסייע במכאובים שונים של אחרי הלידה, אל תהססי להשתמש בו. (מותר גם בהנקה - בדקנו)
7. פדי-מני-גבות-שפם; הבדיחה הכי שגורה בקרב מיילדות מנוסות היא שהיולדות מספרות שהן מגיעות מוכנות/ או לא מוכנות ללידה. כאילו באמת אכפת למישהו בלידה אם עשית מפשעות או שהפדיקור שלך הורס (והוא הורס!). אבל בכל זאת, בשביל התחושה האישית שלנו, זה תמיד כיף להגיע מתוקתקת ומטופחת ללידה ובאמת אנחנו לא יודעות מתי תהיה הפעם הבאה שנוכל לקבל עוד כמה שעות חסד כאלה לעצמנו.
תחילת חודש תשיעי זה זמן מעולה להתארגן - אם אתן הולכות על לק ג'ל, סביר שהוא יחזיק מעמד עד אחרי הלידה, כנ"ל לגבי פדיקור ומפשעות. גבות ושפם כדאי לעשות שבועיים לפני הסוף ולתקן לפי הצורך.