עם חרטות: איך מחליפים שם לתינוק?

17.11.17 יום ו'
מאת:

בין אם השם שבחרתם לתינוק הוא פרי חשיבה מאומצת של 9 חודשים, בין אם חלמתם עליו מאז ומתמיד, או בין אם הוא הגיח לאוויר העולם יחד איתו, יכול להיווצר מצב שזמן לא רב לאחר מכן תתחילו לנוע באי נוחות בכל פעם שתצטרכו להגיד אותו. יכול להיות שתנסו לשכנע את עצמכן שוב, לגלגל אותו ולנסות להתרגל, אבל המסקנה שתגיעו אליה שוב ושוב היא שהשם שבחרתם הוא פשוט לא זה.

 

אז מה עכשיו? מה קורה במצב בו אנחנו מתחרטות על השם שהענקנו לתינוק שלנו? רגע לפני שאתן נלחצות שתאלצו להתרגל לבחירה הזו כל החיים או שחלילה תפגעו בתינוק הקטן באם תחליטו לשנות לו את השם, כדאי לדעת שמותר לכן להתחרט והדבר לא ישפיע על ההתפתחות שלו. כמו בחיים, גם כאן: לא לא בלתי הפיך והכל ניתן לשנות.

 

 

"כדאי לזכור שבבחירת השם לתינוק יש אלמנט של שליטה, במובן החיובי של המושג", מסבירה אפרת פוגץ, פסיכולוגית, מטפלת משפחתית וזוגית מוסמכת ומנחת קבוצות. "בתקופה שלאחר הלידה הורים בכלל ואימהות בפרט, חווים בין השאר גם קושי ולעתים טלטלה של ממש. החזרת תחושת השליטה לחיים מסייעת בתהליך ההסתגלות ותורמת לתחושות חיוביות, כך ששינוי החלטה שנלקחה, כמו שם התינוק במקרה זה, יכולה דווקא להוות דבר חיובי - זה לא בלתי הפיך ואנחנו יכולות לעשות פעולה שתשנה את המצב שאנחנו לא חיים איתו בשלום".

 

גם רויטל ברקאי, קלינאית תקשורת מוסמכת שולחת לכן צופר הרגעה ומסבירה שבחודשי חייו הראשונים התינוק עדיין אינו מגיב כלל למשמעות המילים. "בחודשים הראשונים התינוק לומד לזהות קולות אנושיים וצלילים שקשורים לשפה שלו. עד שיעבור זמן הוא ילמד להגיב אליהן, וביניהן גם לשם שלו, אך הוא יגיב גם לכל כינוי אחר (מאמי, חמודי, קטנטני, שמופי...) שייאמר בטון נעים ואוהב".

 

לדבריה, התפיסה הרווחת כיום היא שתינוקות נולדים עם היכולת לשמוע את כל הצלילים השפתיים, ומנצלים את החודשים הראשונים כדי "להתמחות" בשפה שלהם. במקביל ההורה חושף את הילדים לשפה, בין השאר באמצעות השפה ה"אמהית" (motherese), שהקצב שלה וגובה הקול בה (דיבור איטי יותר וגבוה יותר) מסייעים לילד להבין איך נאמרת כל מילה וגם מה המשמעות שלה. "בהמשך תהליך ההתפתחות הטבעי והתקין שלו, נצפה שהוא יתחיל להגיב לקריאה בשמו רק בסביבות גיל 5-6 חודשים", היא מוסיפה.

 

 

אם הבנתן שאתן מעוניינות לשנות את השם ועדיין מרגישות שלהחלטה הזו מלווה בתחושות של חוסר בטחון, חשוב לזכור שלפעמים החלפת שם יכולה להיות בכלל דבר חיובי, כשמדובר למשל במקרים בהם השם עלול להיתפס חברתית כבעייתי או להשפיע על הדימוי העצמי של אותו אדם. בנוסף, אגב, יש לא מעט עדויות וסיפורים על אנשים שהחליפו שם לילד בגיל מאוחר יותר, והילדים התרגלו לכך מהר מאוד (כרגיל, הרבה יותר מהר מאיתנו), אז קל וחומר אם השינוי נעשה בחודשי חייו הראשונים של התינוק, שגם ככה לרוב נכנה אותו בשמות חיבה, ומה שחשוב, כאמור, זה הטון והתקשורת הנלווית ולאו דווקא השם עצמו.

 

יש לא מעט זוגות שבוחרים לשנות את שם התינוק שנבחר אחרי הלידה וההליך הזה הרבה יותר פשוט ממה שאתן חושבות. לפני שאתן מחליטות להתחיל בתהליך, קודם תיסגרו עם עצמכן בכנות פנימית שהשם שבחרתם הוא לא השם שאתן באמת רוצות להשאיר. אחר כך תשתפו את בן הזוג. יכול להיות שבן הזוג יזרום לחלוטין עם ההחלטה, יכול להיות שיתנגד. בכל מצב חשוב לשמור פה על ערוץ תקשורת פתוח ומכיל, שכל צד יביע את התחושות שלו לגבי השינוי. חשוב ורצוי שההחלטה שתתקבל בסוף תהיה מקובלת על שניכם, כי רק שתדעו, שעל מנת לשנות שם לתינוק נדרשת הסכמה של שני ההורים, כך שאם אחד מכם לא יסכים לא באמת תוכלו לשנות את השם.

 

 

במידה ושניכם מסכימים שהחלפת השם היא הדבר הנכון והמדויק ביותר עבורכם ועבור הקטנצ'יק.ית, כל שתצטרכו לעשות הוא להסכים על שם חדש, למלא טופס בקשה לשינוי שם בו תצטרכו גם לנמק את הבקשה ולהגיע ללשכת מינהל האוכלוסין באזור המגורים שלכם עם תעודות הזהות שלכם והספח. ההליך כרוך בתשלום (115 שקלים, נכון לאפריל 2017) ולאחר מכן ישונה השם ברשומות וכל הסאגה הזאת תהיה מאחוריכם. אגב,קחו בחשבון שהחלפת שם לילד, או בכלל, יכולה להתבצע אחת לשבע שנים בלבד (אלא אם מדובר במקרה חריג).

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין