יש משהו מאוד נוח במוצר הזה שנקרא חיתול. לא צריך ״להתעסק״, זה שם, זה סופג, פעם בכמה זמן אנחנו מחליפות ומנקות - וחוזר חלילה. לקראת גיל שנתיים החלו להתגנב להן מחשבות על ״מעבר שלב״, להיפרד מהחיתולים לטובת תחתונים. חשבנו, קראנו, התייעצנו, התמלאנו מוטיבציה וגם איבדנו אותה לגמרי, אז קראנו שוב, שאלנו שוב, בקיצור - חפרנו. ואז החלטנו פשוט להתחיל.
רגע לפני שהורדנו את החיתול הצטיידנו במלאי תחתונים, נייר סופג, מגן מזרן, משטחי החתלה חד-פעמיים, חומץ, סיר, סיר נייד, ישבנון, מקטין אסלה, שרפרף, שקיות (מלא שקיות), תיק גדול יותר שיכיל את כל השופינג הזה, אה וגם טון של סבלנות ואורך רוח.
התחלנו בלהוריד את החיתול לגמרי (ניתן להחליט להוריד את החיתול רק בשעות העירות, תלוי בגישתכן) ובהכרזה על עוצר יציאות מהבית. מוכרחות להודות, כל הלוגיסטיקה סביב זה עוד היתה לנו מוזרה. התחלנו ב״תחנות״: כל חצי שעה על הסיר או מושב האסלה לכמה דקות. זה התחיל כאטרקציה של ממש, בהמשך כבר נדרשו קצת שכנועים, נעזרנו רבות בקבוצה ״גם קטנים יכולים להיפרד מחיתולים״ ובשלל עצות וחוויות של אמהות אחרות והכנסנו לארסנל השכנועים שלנו שלל חיקויים, קולות ועידודים שלא יביישו שחקנים דגולים: "איך את רוצה ללכת לסיר/לשירותים? כמו אריה שואג או כמו הכבאית של סמי? לשיר שיר או לרקוד כל הדרך אל השירותים?".
השלב הבא היה לצאת לגינה ואפילו לג׳ימבורי והיי, מה אתן יודעות? זה אשכרה עבר בשלום! החלטנו למתוח עוד קצת את הגבול ונסענו לסבתוש עם עצירות לפיפי בסיר הנייד. גם הטיול הזה הוכרז כהצלחה מסחררת וללא ספק השתכללנו בשליפת פתרונות מגניבים ויצירתיים.
הפרידה לא תמיד היתה קלה: היו רגעים שכבר קשה להכיל ולהבין (למשל כשנדרשנו לנקות את הספה של הדודה מפיפי. תודה לאלוהי החומץ). אבל הרגעים של נסיעות ללא פספוסים, של הקקי הראשון בסיר, של חיתול יבש אחרי שנ״צ... אוי, אלה לגמרי רגעים מלאי גאווה. נשמע לכן הזוי? חכו חכו...
כהרגלנו, כדי להקל על התהליך ליקטנו עבורכן את המוצרים שעזרו לנו בתהליך, לצערנו, את המוצר החשוב ביותר, סבלנות, לא ניתן לרכוש בשום חנות :) את כל השאר כן, אז להתחיל רק כשמאגרי הסבלנות עומדים על 100%.
1. סיר
לא צריך להשתגע עם סירים מפוארים מדי. איקאה מציעה את הסיר הזה במחיר שווה לכל כיס והוא לגמרי יעשה את העבודה.
2. סיר קומפקטי
אנחנו גם אוהבות את הסיר הזה שתוכלו להשיג בשילב. הוא קטן וקליל ואם אתן מעוניינות לשלב את הסיר כחלק מתהליך הגמילה, תוכלו בהתחלה לקחת אותו איתכן ממקום למקום - בעגלה או ברכב ולטיולים.
3. ישבנון (שהוא גם סיר וגם מקטין אסלה)
עם הישבנון הזה הייתה לנו חוויה טובה במיוחד מאחר ומדובר בישבנון בעל 3 מצבים שונים - סיר, ישבנון ומקטין אסלה. החלק הפנימי הלבן נשלף וקל לניקוי ומאחר ובתור סיר גם יש לו ידיות אחיזה, הוא מתאים גם לפעוטות הקטנטנים וחסרי היציבות ולכן נח להם במיוחד.
4. משתנון לבנים
תמורת חמישה דולר תוכלו לקבל מיני-משתנה מתוקה בצורת צפרדע שתעשה לבנים שלכן חיים קלים (יחסית).
5. תחתונים לבנות
המוטו שלנו בתחתוני ילדים להתחלה (ותכלס, גם הלאה) הוא כמה שיותר תחתונים בכמה שפחות כסף. הם מתלכלכים ונהרסים די מהר, בעיקר אם מדיניות הניקיון שלכן לא זריזה במיוחד ולכן נמליץ על אלו במידה הקטנה ביותר.
6. תחתונים לבנים
כאן תמצאו אחלה תחתונים לבנים הקטנים שלכן.
7. משטחי החתלה
פריט חשוב שתזדקקו לו גם בתקופת הגמילה. אנחנו ממליצות לפרוס אחד כזה על הכיסא ברכב בזמן נסיעה, ככה לא צריך להחזיר את החיתול וכיסא הבטיחות מוגן מתאונות. ניתן להשיג ממש כאן.
8. מגן מזרן
אחד הפריטים הכי חשובים שילוו את הקטנטנים שלכן במשך השנים הקרובות ויצילו את המזרנים שלהן מתאונות ליליות רטובות. להשיג פה.
9. שקיות לבגדים רטובים
תאונות קורות גם אחרי תהליך הגמילה, אבל בעיקר במהלכו. השקיות החד פעמיות האלו מנטרלות ריחות במתקן נוח לעגלה או לתיק והן מעולות לבגדים רטובים.
וכמובן... חומץ
ברגע שנתקלתן בתקרית פיפי על המזרון/כרית/ספונת - שפשפו את החפץ בעדינות עם חומץ כדי לנטרל את הריח. אחר כך כל מה שצריך לעשות זה לשטוף עם מים ולייבש בשמש.
בהצלחה!
מצאתן גאדג׳טים או מוצרים שיכולים להקל על התהליך? אל תשמרו לעצמכן: שתפו אותנו בקבוצה הסודית!