בין אם אתן טבעוניות מאז שאתן זוכרות את עצמן, בין אם רק התחלתן את דרככם בעולם הטבעונות - סביר להניח שגם אם הטבעונות הינה אורח חיים טבעי וזורם עבורכן, בכל מה שקשור לתפריט ולתזונת הקטנטנים היא יכולה להיות נושא רגיש. אם החלטתן שאתן הולכות לגדל ילד טבעוני, הנה כמה נקודות חשובות שמומלץ לקחת בחשבון בדרך:
חלבון, חלבון ושוב חלבון;
אתן בוודאי מכירות מהתזונה שלכן את המרדף אחרי חלבונים שאינם מהחי, שיכולים להוות מקור גם לברזל וויטמין B12. הגוף הקטנטן זקוק ללא מעט חלבונים על מנת להיבנות ולכן נצרך להעניק לו אספקה שוטפת כגון מוצרי סויה, קטניות, אגוזים וזרעים ועוד שבכולם יש חלבונים. את המאכלים הללו ניתן לטחון בבלנדר למחיות בתוספת ירקות וקצת שמן זית (אם התינוק סובל מגזים הקפידו להשרות את הקטניות זמן ממושך). אגוזים וזרעים ניתן לרכוש כבר כממרחים (טבעיים, ללא תוספת סוכר כמובן) בחנויות הטבע ובלא מעט סופרים.
וגם B12;
תינוק הניזון מחלב אם או מתמ"ל מקבל אספקה שוטפת מהויטמין הנחשק הזה. עם הירידה בהנקות או מעבר לתמ"ל ללא מרכיב חלבי, חשוב לדאוג לאספקה מספקת. הכמות המומלצת לתינוקות מגיל 7 חודשים עד שנה הינה 0.5 מק"ג ליום, מגיל שנה עד 3 עומדת על 0.9 מק"ג ליום ומגיל 4 עד 8 הינה 1.2 מק"ג ליום. אם אתן מרגישות שהפעוט לא אוכל טוב וסביר להניח שלא הגיע למנת הצריכה היומית, כדאי לשקול בהתייעצות עם הרופא שימוש בתוסף.
אבץ, סידן ואומגה 3;
גם פה תזדקקו למצוא אספקה חלופית מן הצומח: סידן יש בטחינה, ברוקולי וכרוב לסוגיו השונים. אומגה 3 תמצאו באגוזים למיניהם - אותם ניתן לטחון ולהגיש לתינוק, ואבץ החיוני לגדילה ונמצא לרוב במזונות מהחי ובעיקר בבשר, אפשר למצוא בשקדים ואגוזי מלך שגם אותם חובה כמובן לטחון או להגיש כממרח מוכן.
בדיקות דם;
ממש כמו אצלכן, גם כאן חשוב להיות עם יד על הדופק. החשיבות פה היא אפילו מירבית שכן חייבים לוודא שהתינוק מקבל את כל החומרים הנחוצים לו לגדילה והתפתחות. ההמלצה הרווחת היום היא לבצע ספירת דם סביב גיל תשעה חודשים - שנה לכלל התינוקות, אבל הקפידי ליידע את רופא הילדים שהתינוק טבעוני, ויחד תהיו במעקב בנוגע לבדיקות דם תכופות יותר.
וכמובן קחו בחשבון שלאנשים תמיד יהיה מה להגיד;
כמו בכל תחום וכל עניין, בטח ובטח כשזה קשור לגידול ילדים. משפחה, אחיות טיפת חלב, גננת- קחי בחשבון שהתגובות יגיעו. אם את שלמה עם הבחירה שלך, כולם יתיישרו לפיה. אגב, יש לא מעט מחקרים שעומדים לצידך ומספרים עד כמה בריאה התזונה הזו לתינוק וכמה תינוקות טבעוניים בריאים וחזקים. אם ממש מציקים לך, תשלחי אותם לקרוא.