לצד התמונות מהאולטרסאונד, זכרי גם לתעד את הבטן מבחוץ
הבייבי שלך מתרגל למצלמה מהרגע הראשון שלו בבטן, הוא מצולם באולטרסאונד על בסיס חודשי ואת מחזיקה תמונות שלו ומספרת לכולם כמה הוא חתיך עוד בשלב שהוא נראה כמו חייזר חמוד. לצד התמונות של הבטן הפנימית, כדאי שיהיו לך גם כמה שמתעדות אותה מבחוץ. אנחנו יודעות שאת לא מרגישה במיטבך עכשיו, אבל מבטיחות לך שכשתסתכלי עליהן אח"כ הן יזכירו לך רגעים מאושרים. חוץ מזה, את גם חייבת שיהיה לך על מה להצביע ולהגיד לו כשיהיה גדול- זה אתה כאן בתוך הבטן של אמא.
ישבנו עם טלי, צלמת רגישה במיוחד, לשיחה על כוס קפה ועדשת מצלמה כדי לעשות לכן חשק.
את רוב שעות היום (והלילה) מבלה טלי בצילום חתונות ואחת לכמה זמן היא נקראת לצלם את תוצאות החתונה- בטן עגלגלה . צילומי ההריון הראשונים שטלי צילמה היו של חברה טובה שלה, בעלת בטן פוטוגנית במיוחד וטלי (שצילמה אז בגדים לפרנסתה) נמשכה לצלם את הבטן הזאת שהיתה חיה ובועטת וגדלה מיום ליום. הן נפגשו בסטודיו של טלי אחת לשבוע שבועיים, במשך כל התקופה, שתו קפה, קשקשו ותעדו את הבטן הגדלה מול המצלמה. מאז מצלמת טלי נשים בהריון, בדר"כ במפגש בודד, כשאופי הצילומים מושפע מההעדפות של המצולמת ומהרעיונות הפוריים של טלי.
צילום: טלי דברת
למה לתעד את ההריון דווקא בדרך הזו?
צילום הריון זו עוד דרך לתעד את התקופה הזו. זו קלישאה להגיד אבל זה הרי נכון "תמונה שווה אלף מילים", חלון ההזדמנויות של כל אישה להצטלם בזמן ההריון הוא קטן יחסית וזהו מצב פיזי מיוחד ששווה להנציח בזכרון.
אם חלון ההזדמנויות הוא קטן, אז באיזה שלב של גדילת הבטן הכי כדאי להגיע?
זה תלוי בהתקדמות ההריון ואיך הבטן נראית. כדאי להגיע כשהבטן גדולה מספיק ועגולה אבל לא לחכות לרגע האחרון (שאז הבטן משנה קצת את צורתה וגם יורדת כלפי מטה). בדרך כלל כדאי להגיע בחודש שביעי או שמיני, אבל אם התלבטת, התמהמהת וחיכית בסבלנות כל כך הרבה- אפשר גם בתשיעי.
צילום: טלי דברת
צילום כזה מתאים לכל אחת?
צילום הריון צריך להיות משהו שאת רוצה בו ושאת מרגישה בנוח לעשות אותו, אחרת זה לא יצא טוב. מצד שני, זו מזכרת שחלון ההזדמנויות ליצור אותה הוא כל כך קטן שכדאי לחשוב טוב אם אפשר להתגבר על החששות והביישנות ולחגוג את התקופה הזו בתיעוד מרגש.
אז מה באמת קורה ביום צילום שכזה?
לרוב עדיף לקיים את הצילומים בבית של ההריונית הפוטוגנית, בסביבתה הטבעית, לאמיצות יותר אני מציעה גם לצאת החוצה לטבע אך כדאי לבחור מקום שקט ואינטימי. יום צילום כזה צריך להיות נינוח, יום שמתקדם בקצב שמרגיש לך נוח ונכון. תהי כנה עם הצלם שלך, תקשורת טובה היא המפתח להצלחת התמונות ולחוויה משמעותית יותר.
צילום: טלי דברת
איך כדאי להתכונן ליום הצילום?
ההכנות ליום צילומים מתחלקות לשניים- הכנה מראש ויום הצילומים עצמו. ההכנה מראש היא תחת אחריות ההריונית- את צריכה להיות מוכנה להיות חשופה מול המצלמה. חשופה זה לא בהכרח לא לבושה, אלא אמיתית ופתוחה למצלמה. באותו היום כדאי להיות רעננה, אני מאוד ממליצה להשקיע ולקחת מישהי מקצועית שתאפר אותך לצילומים. זה לא בהכרח אומר שתראי מאופרת, אך לכל סשן צילומים צריך להדגיש דברים מסוימים שללא איפור עלולים להתפספס בעדשת המצלמה. תחשבי מה את רוצה ללבוש, עם מה נוח לך ומה לא. כדאי להכין מספר אופציות כך שתוכלי להחליף בגדים במהלך הצילומים ואת אפילו יכולה להביא חפץ אישי שתרצי שיכנס לתיעוד.
9 אומרת: כדאי להביא את תמונות האולטראסאונד מכל ההריון וליצור צילום של התפתחות העובר מן הרגע הראשון ועד הבטן הגדולה.
אפשר במקום חפץ להביא את הבעל או האח והאחות הגדולים?
לא תמיד הבעל או הילדים ישתפו איתך פעולה. תמיד טוב להשאיר את האופציה הזו פתוחה. המלצה אישית שלי, גם אם הבעל ו/או הילדים מצטרפים, כדאי קודם כל להתחיל לבד, תני לעצמך את ההזדמנות להתרגל למצלמה ולהרגיש בנוח, ולבקש שהם יצטרפו מעט אח"כ.
צילום: טלי דברת
יש דברים שחשוב להדגיש ולהראות בצילומים?
חשוב להעביר את התחושה, את הרגשות. חשוב שבמבט לאחור תוכלי לחוות שוב ושוב את התחושות שחווית בתקופה שבה הצטלמת. חשוב להעביר את המסר של כמה את נשית ויפה ושהצילומים האלה יהיו חגיגה של רגע מיוחד במינו.
איך אפשר להשתחרר מול המצלמה, הרי אלכוהול נשאר מחוץ לתמונה?
שווה תמיד להתחיל בשיחה עם הצלם, ברוגע, לתאם ציפיות. אם אפשר שמים מוזיקה מתאימה שתעזור להיכנס לאווירה. כדאי להסתכל מידי פעם על התוצאה בתוך מסך המצלמה, ההתרגשות מתוצאה יפה תמיד מעוררת ומדרבנת. האמת, פשוט כדאי לבוא ולהנות. זו חוויה חד פעמית ועם קצת הומור עצמי וקצת אהבה לגוף המתעגל, יום כזה יכול להיות חוויה שהבייבי הקטן ישמח לראות כשיגדל.
אם אתן רוצות לראות עוד אתן מוזמנות להכנס לאתר של טלי ושל דבורה השותפה שלה.