12 דברים שלא סיפרו לכן על חופשת הלידה

06.04.17 יום ה'
מאת:

1. ראשית, אל תקראו לזה חופשת לידה, במקרה הטוב אפשר לקרוא לזה התאוששות לידה והחיים עצמם.

 

2. "חופשת לידה" שנמשכת 14 שבועות (או הקשקוש החדש על 15) זה ממש לא מספיק. נקודה. עד שאת מתאוששת והתינוק מתחיל לתקשר, נגמרת ה"חופשה" ואת צריכה להעביר אותו למרבית היום למישהי אחרת שתיקשר אליה, ועוד לשלם לה על זה!

 

 

3. אל תאמיני לאף אחת. לא חייבת להיות שם אהבה ממבט ראשון. מותר לך לכאוב פיזית, להתאושש, לכעוס, להיות עייפה ועדיין לתפקד. לוקח זמן להיקשר, אבל כשזה בא... שם תאמיני לכולן! זה מדהים כמו שהן מספרות.


4. אל תקשיבי לאף אחת. לפחות לא בצורה עיוורת. יש כל כך הרבה אמונות ודרכים לטפל בילד שלכם. ובסופו של יום הוא שלכם. ואופן הטיפול בו הוא שלכם. תבחרו דרך ותתמידו בה. אין איש או אישה שיודעים טוב יותר מכם מה טוב לילד שלכם.

 

חופשת לידהצילום: מור אדרי

 

5. סטיגמות על גברים שלא יודעים להתמודד עם תינוקות הם תוצאה ישירה של חופשת הלידה שמיועדת עבור האישה בלבד. בעוד האבא פוגש את הרך הנולד בימיו הראשונים ואז נאלץ לככב כאבא של שבת בעל כורחו, כי היי, טיטולים זה עסק יקר! את "נאלצת" להמציא דרכים יצירתיות להתמודד עם שלל סוגי הבכי השונים ובעיקר ליצור בונדיג וללמוד את התינוק על כל יבבותיו ורצונותיו.

 

6. כשהאבא פוגש את התינוק אומנם כולו מלא ברגשות ורצון עז, אך יותר קשה לגשר על הפער שנוצר בעקבות שעות העבודה המרובות מחוץ לבית. הפער הזה נגמר במקרה שלי כשהוא מוצא שיטות חדשות וייחודיות ועוקף אותי בסיבוב.

 

7. זה הולך ונהיה טוב מרגע לרגע, עד הרגע שלא. וגם זה מותר. היופי בהורות טרייה היא שהיא לא שחור או לבן. היא גם וגם וגם וגם.

 

8. לא נגמרו לך החיים! רק מתחיל פרק חדש. אפשר לעשות כמעט הכל ביחד איתו (ברוך בורא המנשא) ואפשר גם לעשות הרבה דברים בלעדיו. כן כן, גם כשהוא בן שבועיים.

 

 

9. ברכותיי - הצטרפת למעגל המבוגרים. את עמוק במעגל האנשים הגדולים שמדברים על טיטולים, החלפות, פליטות, גזים ושאר התוצאות של מערכת העיכול האנושית. אל תתנגדי לזה, אימברייס איט! יש א.נשים בעולם שמבינים מה את עוברת.

 

10. אל תישארי לבד. לא עם השמחה וגם לא עם התסכול. Sharing is caring. תקיפי את עצמך בחברות טובות, בקבוצות וואטסאפ תומכות והגידי כן לכל הצעה גם אם אין לך כוח. זה יהיה שווה את זה!

 

11. עזבי את הגוף שלך בשקט. תני לו קצת מנוחה. מגיע לו! הוא עשה את הבלתי ייאומן בתשעת החודשים האחרונים. מגיע לו פינוק ואהבה.

 

12. הכי חשוב, יותר מהכל, זה מה שהיה פה קודם. מה שיצר את הדבר המהמם הזה: את והזוגיות שלך. אין דבר חשוב מזה. וזה הזמן לטפח אותה אפילו יותר ממקודם. תאהבו, תחבקו, תדברו, תכעסו, תצחקו אחד על השני ועליו (לא בפניו), תתגאו ותתפעלו מהדבר המהמם הזה שיצרתם. ביחד.

Save

Save

Save

Save

Save

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן
@imahotbstyle
הצטרפו אלינו באינסטגרם - הכי כיף איתנו!
אמהות בסטייל - המגזין