הסופגניות קורצות אלינו מכל עבר, הקטנטנים עסוקים בלהט החזרות למסיבת הגן המסורתית והסביבונים מרקדים בכל חנויות הצעצועים: חנוכה לגמרי כבר כאן! יחד עם כל הרגעים היפים והמרגשים שחג האור מביא איתו, מתלוות אליו שלל אפשרויות יצירה משותפת. אחרי שגזרנו נגזרות בבריסטול שחור והדבקנו ניירות צלופן צבעוניים, אחרי שעיצבנו חנוכיות ואפילו טפטפנו שעווה על דף ליצירה צבעונית ומקסימה, מגיעה שעתם היפה של סביבוני ההום-מייד.
הנה הדרכה קלה וכיפית שיצרו אורי פישמן, גננת במקצועה ובעלת בלוג הלייף סטייל המושקע ׳גומות׳, יחד עם בתה מיכל. הפעילות מיועדת לילדי הגן והכיתות הנמוכות להכנת סביבוני DIY מדיסקים ישנים (למי מאיתנו אין אינספור דיסקים ישנים וחסרי שימוש בבית) ועליהם מודבקות מנדלות כיפיות שהכנו עבורכן לצביעה ברוח החג והשוס - ידית אחיזה עשויה מפיית ספורט צבעונית וממוחזרת של בקבוק מים מינרלים קטן לילדים.
על הדרך תסגרו פינת אחר צהריים סגרירי בפעילות משותפת וסופר מהנה. מוכנות? הנה זה מגיע
חומרים:
1. דיסקים שלא בשימוש
2. פיות צבעוניות של בקבוקי מים מינרלים קטנים לילדים (החלק הפנימי והצבעוני של פיית הספורט, מוציאים את זה בקלות מתוך החלק השקוף של הפקק ע״י דחיפה קלה) במידה ואין אפשר להשתמש בחרוזי פלסטיק צבעוניים
3. חרוזים צבעוניים (בגודל של שקל)
4. מרקרים, צבעי עיפרון או צבעי מים (ומכחול)
5. פרינטבל המנדלות שלנו, להורדה לחצו כאן >
6. נייר מדבקה a4 למדפסת ביתית (אפשר להדפיס גם על נייר רגיל ולהדביק עם דבק)
7. מספריים
8. אקדח דבק חם
+++
לפני שנתחיל במלאכת ההרכבה, נכין את המנדלות שלנו. כל שצריך הוא להוריד את הקובץ שלנו ולהדפיס את המנדלות על נייר מדבקה. אין לכן כזה? אין בעיה! הדפיסו על נייר רגיל.
תנו לילדים לצבוע כאוות נפשם את המנדלות. לילדים קטנים יהיה יותר קל לצבוע עם מרקרים (שזה גם לגמרי ברוח החג), הגדולים יותר יכולים לצבוע בצבעי מים או בצבעי עפרון.
אחרי שהמנדלות יהיו צבועות וחגיגיות אפשר להתחיל במלאכת הרכבת הסביבון.
גזרו את העיגולים סביב הקו המקווקוו והדביקו את העיגול על הדיסק במדויק למידותיו.
מרחו דבק חם על פיית הפלסטיק הצבעונית של בקבוק המים והדביקו אותה למרכז הסביבון. היא תשמש כידית שבאמצעותה נסובב את הסביבון.
לאחר מכן, הדביקו בקצה השני שלו חרוז עגול - עליו בעצם יסתובב הסביבון.
עוד טיפונת סבלנות שהדבק יתייבש, ויש לכם סביבון חדש ומהמם! חג שמח!
צילום: אורי (גומות) פישמן, יצירה: מיכל פישמן