שבוע 40 להריון, מה קורה לנו?


אם אתן קוראת את זה כנראה שאתן מבינות למה תל"מ הוא "תאריך משוער" ולא "תאריך מדויק".מה שבטוח, שבוע 40 אומר שבמקסימום נשארו שבועיים, יכול להיות שזה יקרה ממש עוד רגע או עוד שבוע אבל תוך שבועיים זה בטוח יקרה.


התינוק שלכן מחכה לפגישה איתכן, כרגע הוא עטוף בחמימות של הרחם. אולי קשה לו להיפרד ואולי הוא צריך ממש עוד קצת זמן בפנים כדי להתחזק. אנחנו (ואף אחת, כולל צוותי רפואה) לא לגמרי יודעות מה גורם לתינוק להיוולד במועד שבו הוא נולד. אנחנו מניחות שלתינוק ולגוף שלנו יש את הסיבות שלהם לכך שהלידה מתרחשת בדיוק מתי שהיא מתרחשת ולא בזמן אחר.


אין ספק שבשלב הזה של ההריון הציפייה להיות אחרי ולהחזיק את התינוק גדולה מתמיד. הרגשות שלנו בשיא, הגוף שלנו כבד, לעיתים בשבוע 40 כבר נרגיש את השדיים מלאים, את הבטן יורדת, הרחם לוחץ על שלפוחית השתן ובאופן כללי לוחץ לנו בכל מקום פיזית ונפשית. אנחנו לגמרי מוכנות, מייחלות ומחכות להיות אחרי, עם תינוק או תינוקת מהפנטים על הידיים.


זוכרות את הרגעים הראשונים של ההריון? כמה הרגע העתידי הזה הרגיש רחוק? אם הצטלמתן לאורך ההריון אנחנו ממש ממליצות לשלוף את התמונות מהנייד (ואם יש לכן כוח אז לפתח אותן) להיזכר ברגעים הראשונים, לראות את ההתפתחות והגדילה של הבטן ולהתרגש. ממש בקרוב החיים עומדים להשתנות.


אנחנו רוצות לגעת בנושא שלא כל כך מדובר ולדעתנו הוא מאוד חשוב. לפני הלידה אנחנו שומעות על סיפורי אהבה ממבט ראשון. חשוב לדעת, לא כל אמא מתאהבת בתינוק שלה ברגע הראשון, אל תרגישו לא טוב עם עצמכן אם אחרי הלידה לא תרגישו בדיוק מה שציפיתן לו או שמעתן עליו. כמו שללידה יש זמן משלה, גם לקשר בינינו לבין התינוק יש זמן משלו, יש לנו חיים שלמים להכיר זה את זה ולפתח רגשות.


אם יש לכן חששות בנוגע לטיפול בתינוק לאחר הלידה, בין אם יש מי שיוכל להיות איתכן בבית ובין אם לא, תוכלו לבקש הנחיות והסברים מהאחיות במחלקה או בתינוקייה. הצוות נמצא שם בשבלינו, אל תחששו לשאול כל שאלה שעולה לכן.


אחרי הלידה כנראה שתשמעו הרבה קולות מאנשים שיתנו לכן עצות על איך נכון ולא נכון לנהוג או לעשות עם התינוק, בנוגע לכל דבר. זכרו לסנן רעשים, לספוג רק את מה שמרגיש לכן נכון. במדור 'ניובורן' ריכזנו מידע וטיפים על דברים שמטרידים אותנו כאמהות לתינוקות קטנים, כמו: האמבטיה הראשונה בבית, הטרימסטר הרביעי ועוד. אתן מוזמנותלהיכנס ולקרוא, אם אתן מרגישות שיש שם טיפים שיכולים לעזור לכן אמצו אותם באהבה.


נושא נוסף שכדאי להכיר, אחרי לידת התינוק הלידה לא באמת נגמרת, יש עוד דבר אחד, לידת השליה. כן, זה לא נגמר ברגע שהבייבי מונח עלינו, גם השליה שהזינה אותו לאורך כל ההריון צריכה לצאת. במידה והלידה תהיה לידה וגינלית, לאחר יציאת התינוק לאוויר העולם השליה נפלטת מהגוף על ידי התכווצויות, ממש כמו צירי לידה.


השליה צריכה לצאת מהגוף כשהיא שלמה לחלוטין ולכן לאחר לידת השליה, המיילדת תשקול ותבדוק אותה. חשוב לוודא שהיא שלמה כדי לדעת שלא נשארו שאריות ממנה ברחם מאחר והדבר יפריע לרחם להתכווץ בחזרה ועלול לגרום לדימומים מסוכנים. בסיום הלידה, אם יש חשד שיש שאריות שליה נוספות ברחם, יהיה צורך להוציא אותן באמצעות הליך רפואי. רק לאחר יציאת השליה בהצלחה אפשר להגדיר את סיום הלידה.


אם אפס הפרדה חשוב לכן, דעו שניתן לחלוטין (ואפילו מומלץ על ידי ארגון הבריאות העולמי) ללדת את השליה כשהתינוק נמצא עור לעור עלינו. כמובן כתלות בהרגשתך ובהרגשתו. אך אם שניכם בטוב - אין עם זה שום בעיה!


שבוע 40: התפתחות העובר


אולי תופתעו לשמוע, גם התינוק או התינוקת מחכים כבר למפגש המרגש. בתוך הרחם נעים וחמים, לפעמים קשה להיפרד מהתחושה המוכרת והנוחה (בדיוק כמו שלנו קשה לצאת מהמיטה כשאנחנו מכורבלות ונוח לנו). ככל הנראה התינוק כבר במצג ראש ובתנוחה הנכונה שלו לקראת היציאה החוצה וכל שנשאר לשניכם הוא להמתין ובינתיים אתן יכולות לנסות את השיטות הטבעיות לזירוז שריכזנו כאן.

ואם אתן רוצות לשמוע המלצות נוספות לזירוזים טבעיים ומה האמהות המנוסות בקבוצה שלנו עשו בשבוע 40, אתן מוזמנות להצטרף אלינו.

הריון שבוע 40

 

 

 

בדיקות בשבוע 40


החל משבוע 40, את מעקב ההריון יש לבצע בבית החולים בו אתן מתכננות ללדת, אפשר גם לבצע אותו במרכזים רפואיים של קופות החולים או בבית חולים אחר, מומלץ לבדוק ישירות מול הקופה שלכן או מול בית החולים שאליו תרצו להגיע. ההנחיה הרגילה היא להגיע למעקב כל יומיים-שלושה אלא אם קיבלתן הנחייה אחרת מהצוות הרפואי.


כל הריון מעל שבוע 40 נקרא "הריון עודף", בפעם הראשונה כשאנחנו שומעות את המונח הזה הוא עלול לצבוט קצת את הלב, חשוב לזכור שזה לא אישי, זאת ההגדרה היבשה. לרוב המקומות שבהם מתבצע המעקב תתבקשו לקבוע תור או להגיע בחלון זמנים מסוים.


במעקב הריון עודף בד"כ מבצעים ניטור לדופק התינוק באמצעות מוניטור אשר מונח על הבטן ובנוסף עושים בדיקת אולטרסאונד, סטיק שתן לבדיקת רמות החלבון ובדיקת לחץ דם. לפי המדדים השונים הצוות הרפואי יוכל להמליץ על המשך המתנה בבית עד לביקורת הבאה ואו ימליצו על התחלת תהליך של השראת לידה המוכרת לנו גם כזירוז לידה.


בשבוע 40 לפני ההגעה למעקב ההריון, אנחנו ממליצות להצטייד בידע על זירוזים כך שאם זאת ההמלצה שתקבלו תכירו את המונחים ואת התהליכים השונים. כאן תוכלו לקרוא עוד על זירוז לידה.


סטייל וביוטי


מעתיקות ומדביקות את מה שכתבנו בשבוע 39, זה לגמרי תקף בשבוע 40: בשלב הזה אנחנו נוטשות את הסטייל ואת הביוטי, חלוק לידה, כפכפים ואנחנו מאושרות. כל מה שנוח לכן בשלב הזה מקובל, לגיטימי ורצוי.


בשורה התחתונה בשבוע 40

 

- גם אם בשבוע 40 אתן לא מרגישות שום ציר באופק, כדאי לדעת שהצירים יכולים להתחיל בהפתעה ובלי הכנה מוקדמת וגם ירידת מים עשויה להתרחש כמובן בהפתעה. אם אתן מרגישות צירים אבל הם לא סדירים, באים ונעלמים נסו לזכור שזאת הדרך של הרחם להכין את עצמו לרגע האמת. מקסימום תוך שבועיים זה יקרה.


- אם אפס הפרדה מעניין אתכן, בזמן שאתן מגיעות לביקורת מעקב הריון בבית חולים תוכלו לנצל את הזמן בין הבדיקות ולברר מה הגישה במקום, עוד על אפס הפרדה תוכלו לקרוא כאן. בנוסף, אנחנו ממליצות לבדוק בזמן השהות שלכן בביקורת מה הנהלים של בית החולים בתקופת הקורונה במחלקות השונות שבהן את עתידות להיות בקרוב: חדר לידה, מחלקת יולדות ותינוקייה (גם אם אתן מתכננות אפס הפרדה ייתכנו מצבים שבהם תתבקשו להגיע עם הניובורן לבדיקות בתינוקייה).


- בשבוע 40 חשוב להמשיך להקפיד על מעקב תנועות עובר ואם יש לכן כל ספק פנו באופן מיידי לבדיקה.

- אנחנו מאחלות שממש בקרוב תחוו לידה קלה, חיובית ומעבר קל ככל הניתן לתפקיד החדש, אמא. כמה מרגש!

 

- בינתיים בזמן ההמתנה, מוזמנות לבוא לסטורי שלנו באינסטגרם. כיף שם >

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן