שבוע 39 להריון, מה קורה לנו?


שבוע 39 הטלפון מצלצל ואנחנו בדיוק במקלחת, חוזרות לשיחה אחרי 10 דקות ומגלות שאמא שלנו כבר בדרך לבית היולדות כי היא בטוחה שאנחנו בחדר לידה. הריי חוץ מלידה אין עוד סיבות שבגללן אנחנו לא עונות לטלפון (סיפור אמיתי). כן, זה כבר ממש קרוב ולפעמים זה מרגיש שיש אנשים שמחכים לזה יותר ממה שאנחנו מחכות לזה.


בשלב הזה כנראה שבין הדברים שממש מטרידים את החברות הכי טובות שלנו זה עם איזה מתנה הכי הכי שווה מקורית ומפתיעה הן יכולות לפנק. אתן מוזמנות לשלוח להן את הקישורים הבאים ולקצר להן תהליכים וגם לקבל רעיונות מה לבקש כשיתחילו לשאול מה תרצו כמתנת לידה:


6 רעיונות למתנות לידה סופר מתחשבות - מכאן >


מארזים מושלמים ומושקעים -מכאן >


בשבוע 39 אנחנו לעיתים מרגישות שיש לנו קולוסטרום - החלב הראשוני בשדיים שלנו, הגוף מכין את עצמו ללידה הקרובה ודואג לתינוק שלנו, על מנת שתחכה לו בחוץ ארוחה טובה. קולוסטרום הוא החלב הראשוני שמיוצר אצלנו מיד לאחר הלידה, זהו חלב ראשוני ועשיר מאוד והוא חשוב מאוד עבור התינוק שלך ואין לו תחליף. צבעו יותר צהוב מאשר לבן וזאת אחת הסיבות שהוא קיבל את הכינוי "זהב".


קולוסטרום מיוצר בכמות קטנה מכיוון שהקיבה של הבייבי קטנה מאוד אחרי הלידה, הכמות שהגוף מייצר מספיקה. לאחר מספר ימים קולוסטרום מתחלף בחלב אם רגיל. אם אתן מתכננות להניק, אנחנו ממליצות להצטייד בטלפון של יועצת הנקה מומלצת כבר עכשיו כדי שברגע האמת היא תהיה שם. יש פעמים בהן ההנקה הולכת חלק כבר מההתחלה, אך לעיתים אנחנו נתקלות בקשיים וצריכות מישהי שתהיה שם תכוון ותדריך.


כאן תוכלו לקרוא תובנות מקסימות ונכונות על הנקה שיוכלו להכין אתכן למה שצפוי לכן ולתינוק וכדאי לדעת לפני הלידה.


לפעמים קשה מאוד לדעת ולהבחין בין צירים אמיתיים לצירים שאינם מובילים ללידה וחוסר הוודאות והכאבים עלולים לתעתע. התעתוע הזה יכול לגרום לנו לצאת ולחזור למיון יולדות מספר פעמים בשבוע. כך או כך, במקרה של ירידת מים, כאבים חזקים, דימום או צירים סדירים, פנו בהקדם למיון יולדות, גם אם הייתן שם אתמול (אנחנו יודעות זה לעיתים מצב מוזר ומביך אבל עדיף להיבדק ולהיות בצד הרגוע).


בשבוע 39 עם ההגעה למיון יולדות יבדקו את לחץ הדם, דופק, חום, חלבון בשתן, בנוסף יחברו למוניטור כדי לבדוק את דופק העובר ותדירות צירים (אם יש כאלו). במידת הצורך יעשו בדיקת אולטרסאונד לבדוק את העובר ויבצעו בדיקה וגינלית המכונה גם בדיקת פתיחה, מטרתה לבדוק את צוואר הרחם, האם יש פתיחה ועוד פרמטרים כדי להבין אם אפשר להגיד שהלידה מתחילה. לאחר כל הבדיקות הללו הצוות הרפואי במיון יחליט אם יש צורך להישאר למעקב, לעבור בדיקות נוספות, לעבור לחדר לידה או לשחרר הביתה.


נושא נוסף שכדאי לדעת, אחרי לידת התינוק הלידה לא באמת נגמרת, יש עוד דבר חשוב -  לידת השליה. כן, זה לא באמת נגמר ברגע שהבייבי מונח עלינו, גם השליה שהזינה אותו לאורך כל ההריון צריכה לצאת. במידה והלידה תהיה לידה וגינלית, לאחר יציאת התינוק לאוויר העולם השליה נפלטת מהגוף על ידי התכווצויות, ממש כמו צירי לידה.

השליה צריכה לצאת מהגוף כשהיא שלמה לחלוטין ולכן לאחר יציאתה, המיילדת תשקול אותה ותבדוק אותה. חשוב לוודא שהיא שלמה כדי לדעת שלא נשארו שאריות ממנה ברחם מאחר והדבר יפריע לרחם להתכווץ בחזרה ועלול לגרום לדימומים מסוכנים. בסיום הלידה, אם יש חשד שיש שאריות שליה נוספות ברחם, יהיה צורך להוציא אותן באמצעות הליך רפואי. רק לאחר יציאת השליה בהצלחה אפשר להגדיר את סיום הלידה.

אם אפס הפרדה חשוב לכן, חשוב לדעת שניתן לחלוטין (ואפילו מומלץ על ידי ארגון הבריאות העולמי) ללדת את השליה כשהתינוק נמצא עור לעור עלינו. כמובן כתלות בהרגשתך ובהרגשתו. אך אם שניכם בטוב - אין עם זה שום בעיה!

לקראת הלידה החששות שליוו אותנו יכולים להתעצם ואנחנו לגמרי מרגישות את הקשיים של סוף חודש תשיעי. בשבוע 39 אנחנו ממליצות להקיף את עצמכן בסיפורי לידה טובים, מעצמים ומעודדים, כאלו שירגיעו ויתנו השראה נעימה. אנחנו מזמינות אתכן להצטרף לקבוצה הסודית שלנו. לחפש סיפורים חיוביים שעלו בעבר, להעלות פוסט עם בקשה לסיפורי לידה כאלו, להרים רגליים על הספה לקרוא ולדמיין איך הלידה המעצימה שלכן תראה.


שבוע 39: התפתחות העובר


בשבוע 39 אורכו כ- 50 ס"מ והוא שוקל קצת יותר מ-3 ק"ג ומתחיל להיות לו צפוף בפנים.

הריון שבוע 39

בשלב זה קצב הגדילה של העובר יורד והוא כבר מפותח דיו. רוב רובה של פלומת השיער שכיסתה את גוף העובר ברחם כבר נשרה ונעלמה אך ייתכן ומעט ממנה יעלם רק אחרי הלידה ייתכן ופלומה רכה תכסה את אוזניו וגופו אך אל חשש זה ינשור.

 

 בדיקות בשבוע 39

 

מומלץ בשבוע 39 להמשיך במעקב הריון לבדיקת לחץ דם וחלבון בשתן.


בחלק מבתי החולים וקופות החולים ניתן לבצע מעקב הריון עודף החל משבוע 39 ובחלק מעקב הריון עודף מתחיל בשבוע 40. אנחנו ממליצות לבדוק מול קופת החולים שלכן ומול בית החולים שבו אתן מתכננות ללדת באיזה שלב תוכלו להגיע למעקב. מטרת המעקב היא לאתר מראש סיכוי לסיבוכים אפשריים שיכולים לנבוע מהשבוע המתקדם של ההריון, כך שאם עולה צורך רפואי ייתכן ויומלץ להתחיל בתהליך של השראת לידה כחלק מזירוז לידה.


המלצות סטייל וביוטי


בשלב הזה אנחנו נוטשות את הסטייל ואת הביוטי, חלוק לידה, כפכפים ואנחנו מאושרות.


בשורה התחתונה בשבוע 39

 

- אם תרצו להניק כדאי להצטייד מראש בטלפון של יועצת הנקה פרטית, שברגע האמת תבוא ותדריך. לא תמיד התחלת ההנקה היא כמו שאנחנו מדמיינות את זה והחיבור לא מיידי, לפעמים אנחנו צריכות מישהי שתכוון ותהיה שם איתנו וזה בסדר וטבעי.


- טיפ: קניתן כבר סלקל / כיסא בטיחות? כדאי לחבר אותו כבר עכשיו לאוטו, כדי להימנע מלחץ ביום השחרור עם בייבי על הידיים. מומלץ שאת ההתקנה יבצע מתקין מוסמך, כאן תוכלו למצוא פרטים נוספים על הנושא.


- בשבוע 39 אין ספק שיש לנו המון רגעים שאנחנו מרגישות שהנה תכף זה קורה ורגע אחרי התחושה עוברת או שלא ואתן כבר בדרך למיון יולדות. שאלנו את האמהות בקבוצה הסודית שלנו "האם היו לכן סימנים מקדימים כמה ימים לפני שהחלה הלידה?" כאן תמצאו את התשובות שלהן ועוד סימנים ללידה המתקרבת.


- כדאי לבדוק מראש (גם אם בדקתן לפני חודש תוכלו לבדוק שוב בשבוע 39) מול בית החולים שבו אתן מתכננות ללדת מה נהלי הקורונה שלהם. ההמלצה שלנו היא ליצור קשר עם בית החולים ולבדוק מה הנהלים במחלקות השונות שבהן את עתידות להיות: חדר לידה, מחלקת יולדות ותינוקייה. כמה מלווים רשאים להיות איתכן, האם דולה יכולה להגיע בנוסף למלווה, האם על המלווה להציג בדיקת קורונה שלילית (אם כן מאיזה סוג PCR או אנטיגן) או תו ירוק בכניסה למחלקות, אם אתן מעוניינות באפס הפרדה בדקו איך בית החולים מאפשר זאת במקרה (חמסה חמסה) ותצטרכו בידוד. כל שאלה או תהיה אחרת שיש לכן בנושא זה כדאי לשאול מראש, חשוב גם לזכור שהנהלים יכולים להשתנות בהתאם למצב.

- חשוב לדעת, הלידה יכולה ליצור טלטלה בזוגיות, לא תמיד הכל מתנהל בדיוק כמו שתכננו עם הרבה פרפרים ורודים ברקע. הקלטנו את פרק מס' 13 כדי לתת לכן כלים להתמודד עם המצב המשפחתי החדש. להאזנה לחצו Play:

 

 

 

לשבוע הקודם >>

 

לשבוע הבא >>

 

 

 

ברוכות הבאות, נעים מאוד להכיר

שמי טל מאור זינגרמן, המייסדת והעורכת של ׳אמהות בסטייל׳.

מעצבת, יזמית, אשת קהילות ותוכן, נשואה לשי ואמא גאה לשתי בנות שהן פשוט החיים שלי. בשנת 2010 פתחתי את הבלוג הראשון שלי ׳כלות אורבניות׳ ומאז אני לא מפסיקה לכתוב ולצלם. כאן במגזין ובקהילות שלנו אני משתפת את כל ההמלצות והתובנות שלי כאמא מכורת עיצוב ואסתטיקה וגם סוקרת שלל מוצרים מעולמות הלייף סטייל לאמהות וילדים.

במהלך השנים האחרונות התאהבתי בחינוך המונטסורי והחלטתי להתעמק באהבה האמיתית שלי: לבבות של ילדים והורים.
בשנת 2021 התחלתי ללמוד את הגישה באופן רשמי בארגון המונטסורי העולמי מייסודה של ד״ר מריה מונטסורי וממשיכי דרכה.
כיום אני בעלת תעודת מונטסורי אסיסטנט לגילי 0-3, 3-6 וגם 6-12

ובאוקטובר 2023 התחלתי ללמוד לקבלת תואר דיפלומה בינלאומי ולהפוך למדריכה מונטסורית מוסמכת AMI .

אני מאמינה שתוכן טוב, יפה ואיכותי יכול לשדרג מהותית את חווית האימהות ובעיקר לגרום לכל אחת מאיתנו לא להרגיש לבד.
ואם הגעת עד לכאן,
כנראה שאת מסכימה איתי ואת הכי מוזמנת להצטרף!


מחכה לך בקבוצה הסודית  בקבוצת עיצוב חדרי הילדים  וגם באינסטגרם הפעיל שלי >

 

 

טל מאור זינגרמן