אחד הדברים שהכו אותי בתדהמה עם הפיכתי לאמא לשתיים הוא השינוי שעבר עלינו מבחינת מימד הזמן. מהרגע שחזרנו הביתה עם התינוקת החיים הפכו לעמוסים.
בטירוף.
וזה ממש לא העומס הקודם שלנו כהורים לאחת כפול שתיים, אלא עומס מסוג חדש, מהמם וקשה להכלה.
נדמה כאילו כל דקה משעות היום מוקדשת לטיפול בתינוקת, בגדולה, בצרכים הרגשיים של הגדולה, בבגדים של בני הבית, באוכל, בבית, בעבודה, בשברירי זוגיות, ובמינימום הנדרש לקיום שלנו, אמא ואבא שהם גם בני אדם.
מתיש!
קשוח!
אז עם כל האושר הגדול והגשמת חלום הרחבת המשפחה הרגשתי שיש כאן איזו רכבת דוהרת שאני חייבת לאזן. איך? באמצעות כלים ושיטות עבודה שאני מכירה ושולטת בהן היטב מחיי כיזמית ובעלת עסק.
אז קדימה, אין לנו הרבה זמן, בואו נתחיל:
1. ניהול יומן
איך אכתוב את זה בצורה מספיק ברורה? לא ביומן, לא יקרה.
אני משתמשת ביומן של גוגל, היומן שלי מסונכרן ליומן של בן זוגי וכשמישהו מאיתנו מזין אירוע שדורש נוכחות של השני אנחנו שולחים זימון וכך האירוע מופיע אצל שנינו. כמו כן, בכל רגע נתון אנחנו יכולים לראות את היומנים אחד של השנייה ולהתעדכן בלו״ז.
מה אני מזינה ביומן? הכל, הכל כולל הכל.
חוג ריקוד שבועי של הגדולה, פליידייט עם חברים אחרי הגן, זמן בו קבענו עם סבתא שתגיע לביקור, תורים לרופאים, חופשה קרובה, קפה עם חברה, תור למניקור, תור לשיננית - בקיצור, החיים עצמם.
אני מזינה את האירועים תוך כדי תנועה, מהנייד וזה פשוט נפלא.
2. שימוש באפליקציות חוסכות זמן
בעבודה אני כל הזמן מחפשת פתרונות לייעול תהליכים שחוזרים על עצמם. למרבה המזל, יש עולם שלם של אפליקציות המעניקות שירותים כאלה ואחרים עבור בעלי עסקים. כך גם עבורנו, ההורים. זה כל כך פשוט ונוח, עולם ומלואו בלחיצת כפתור:
תור לדואר דרך האפליקציה של הדואר
תור לרופאה דרך האפליקציה של קופת חולים
העברת כספים לועד הגן / מתנת לידה לחברה וכו׳ דרך אפליקציה להעברת כספים
יצירת רשימת קניות אונליין באפליקציה של הסופר
קופונים והטבות באפליקציה של רשתות הפארם
עולם ומלואו של אפליקציות שעובדות עבורנו, זמינות 24/7 ומתקתקות עניינים במהירות שיא. תחשבו על זה, אין כמו להזמין תור למחר בבוקר לרופאה בלחיצת אצבע, כשהמדחום מעדכן אותנו על חום מבאס באישון ליל, או להציץ במייל באמצע הנקה - לקבל עדכון על חבילה שהגיעה לארץ, להיכנס לאפליקציה של הדואר והנה -
תוך שנייה כבר יש לי תור מוזמן, אותו אני מזינה ליומן).
3. תכנון קדימה
א׳ ב׳ של ניהול עסק יעיל זו חשיבה קדימה לטווח הרחוק. גם בהקשר הביתי חשיבה לטווח הקרוב-רחוק והרחוק-רחוק מאפשרת לחסוך הרבה זמן, ריצות של הרגע האחרון ומאפשר מקום קצת יותר פנוי לבלת״מים, שהם חלק בלתי נפרד מחיים עם ילדים, ובכלל.
רוצות דוגמאות קטנות אך יעילות? בבקשה:
ברגע שחגי תשרי נגמרו, התחלתי לתכנן את התחפושות לפורים ולבצע את כל ההזמנות הדרושות. נשמע קצת משוגע אבל היי, הסרתי מליבי דאגה מאוד מאוד גדולה! עכשיו אני מנצלת את מבצעי סוף העונה ברשתות כדי להצטייד במלתחת אביב - קיץ לעונה הבאה ואפילו קונה מספר פריטים נבחרים עם הנחות יפות כמו מעיל וז׳קטים לחורף הבא. אין כמו לפתוח את הארון עם בוא הגשם הראשון ולהוציא בנון שלנט את כל הדרוש במידה הנכונה.
עוד דוגמה מהימים האחרונים: השארתי בבגאז׳ של האוטו חצובה עם מתאם לטלפון. וכך, באחד מהטיולים המשפחתיים שלנו, שלפתי את החצובה מהאוטו, חיברתי את הטלפון ו-בום! יש תמונה ליום המשפחה בגן!
ועוד אחת האהובה עליי, כי היא כל כך פשוטה ויומיומית: בימי שלישי יש חוג ריקוד לגדולה, היא צריכה להגיע אליו לבושה בבגד ריקוד וגרביונים. לכן, בכל יום שלישי בערב *אחרי החוג* אני זורקת למכונת כביסה את בגדי החוג (רק אותם, במכונה קצרה, 15 דקות הפעלה), כדי שיהיו מוכנים ומזומנים לשבוע שאחרי ואני אפילו לא אצטרך לחשוב על זה. קל!
4. סדר וארגון בבית, בארונות, במחסן, במזווה
כדי לחסוך זמן, עצבים ותסכול דוגמת ריצה ברחבי הבית וחיפוש ההפנייה לביקורת של התינוקת במרפאה בתוך סבך הבלאגן אני ממש ממליצה לשמור על בית מסודר בו לכל דבר יש מקום. אני מודה, זה פרויקט שעדיין בהתהוות אצלי, אבל זה לגמרי החלום והחזון. מעבר לחיסכון בזמן, סדר בבית והידיעה מה יש לנו בדיוק והיכן זה נמצא גם חוסכים כסף, וזה תמיד בונוס נחמד.
5. רשימות, רשימות, רשימות
את כל הרשימות שלי אני מנהלת בגוגל keep. כלי עזר מצויין שנמצא אצלי בכאפליקציה בטלפון ועוזר לי לנהל את כל החיים. גם כאן, בדיוק כמו ביומן, ניתן לשתף אנשים נוספים ברשימות וכך אני מעדכנת את בן הזוג בהרבה רשימות של דברים שצריך לקנות, לעשות, לטפל. אין כמו תחושת ההישג של לחיצה על כפתור ה- צ׳ק! התרוממות רוח של ממש.
6. ניהול לו״ז יומי
אני נוהגת להתחיל את יום העבודה שלי באיפוס בוקר קצר ורישום זריז של כל המשימות הכי דחופות להיום.
אותו דבר לגבי הבית:
מי לוקח מחר לגן? מי אוסף? באיזו שעה? יש חוג או פליידייט? יש לנו עזרה כלשהי? מתי? מה אוכלים לארוחת הערב? ברגע שכל השאלות האלה פתורות ומראש, הרבה יותר קל להרגיש בשליטה ולא לטבוע.
7. אאוטסורסינג
מגיע השלב הזה בעסק, שבו מבינים שכדי לגדול ולצמוח אין ברירה - צריך להתחיל להוציא דברים החוצה.
בדיוק כך בבית: אם אני רוצה לגדול ולצמוח עם ההורות שלי, להשקיע בגידול הבנות ולהיות נוכחת בזמן הזה אני חייבת להוציא החוצה הרבה דברים כדי לפנות זמן ומקום. בין אם להזמין פיצה לארוחת הערב כדי לא להתעסק עם הכנת האוכל ולהיות פנויה עבור הבנות, להזמין קניות מהסופר אונליין ולשלם על משלוח הביתה, או לשלם על שירותי ניקיון - תמיד אפשר למצוא את הפינות האלה שאפשר להוציא החוצה ולהוריד מאיתנו.
נכון, זה אף לא יהיה בדיוק בדיוק כמו שאני אוהבת ונכון, לעיתים מדובר בהוצאות כספיות לא מבוטלות - אבל לפעמים זה בדיוק ההבדל בין לחיות או לשרוד.
רוצות לדבר על זה? מוזמנות לעשות זאת בקבוצת הפייסבוק שלנו - אמהות בסטייל הקבוצה הסודית >