קישואים. שם קוד לכל אוכל באשר הוא שהיינו כל כך רוצות שהילדים שלנו יאכלו והם פשוט מסרבים. כל הורה היה רוצה שהילד שלו יאכל אוכל בריא ומגוון אך פעמים רבות ברגע האמת כשאנחנו מניחות לפניהם את הצלחת המלאה בכל טוב הם בוררים ואוכלים רק את הדבר שפחות היינו רוצות שיאכלו ואת הירקות, הקטניות ושאר הדברים הטובים הם פשוט משאירים בצד בלי לנסות ובלי לטעום מהם אפילו.
כדי לעזור אספנו את כל הטיפים המנצחים שלנו שגורמים לילדים לאכול בדיוק את מה שאנחנו רוצות בצורה הכי כיפית שיכולה להיות:
1. שיטת מכירה
הסוד טמון בדרך בה תציגו לילד את האוכל, אפשר גם לקרוא לזה שיטת מכירה. כשאתן מציגות את הצלחת בפני הילדים, במקום לומר שאתן לא בטוחות אם הוא לטעמם ושאתן מקוות שיהיה להם טעים, קודם כל קחו ביס ועוד ביס ועוד אחד בעצמכן, הראו להם כמה זה טעים לכן ותשבחו את האוכל במילים כמו "וואו זה מדהים, איזה טעים זה, פשוט נהדר" כבר תגרמו לאוכל להיות טעים יותר. ילדים נוטים לחקות את הוריהם ואם יש משהו שאתן אוהבות הם תמיד ירצו לרצות אתכן ולהיות כמוכן, אתן משמשות להם את הדוגמה הטובה ביותר.
2. תחליפים בריאים
הדוגמה הקלאסית - ממרח בוטנים - במקום לומר להם שאת לא מסכימה עוד במבה תציעי להם "לחם בטעם במבה" כלומר עם חמאת בוטנים. כך הם ידמיינו שאת אמא מפנקת ואת תסגרי לעצמך פינה של ארוחת ארבע או כל ארוחה אחרת במהלך היום. כמובן שנמליץ לקנות ממרח טבעי העשוי 100% בוטנים העשירים בויטמינים ובמינרלים ולהקפיד על לחם מדגנים מלאים או כוסמין מזין.
3. שוקו
ילדים אוהבים שוקו, אבל בינינו, זה לא כל כך בריא. מה עושים? פשוט מכינים שוקו בריא יותר:
איך?
1 כפית שטוחה של אבקת קקאו
חצי כוס מים חמים
חצי כוס חלב מכל סוג שאוהבים
1 כפית סוכר קנים (סוכר המופק מסוכר קנים. תוכלו למצוא אותו בכל סופר ואנחנו מחזיקות רק אותו בבית במקום את הסוכר הלבן מאחר והוא נחשב לבריא יותר ופחות מעובד)
צילום: Shutterstock
אופציה נוספת לשוקו, הממותג אצלנו כ׳שוקו שוקולד׳:
2-3 קוביות שוקולד מריר 70% קקאו
חצי כוס מים
חצי כוס חלב מכל סוג שאוהבים
1 כפית סילאן 100% תמרים ללא תוספת סוכר (לא חובה, רק אם יש דרישה מהקהל)
את כל אלה מחממים בפינג׳אן או בסיר קטן על הגז, עד שהשוקולד נמס.
4. עוגיות לארוחת בוקר
עוגיות לארוחת בוקר?? כן!!
נשמע ממש לא בריא אבל הכל בעצם תלוי ברכיבים של העוגיה. כאן תוכלו למצוא מתכון משגע לעוגיות מלאות רק בדברים טובים לפתיחה של בוקר מעולה ומלאה באנרגיות טובות.
צילום: טלי דברת
5. פיצה לארוחת ערב
אנחנו מניחות שכבר הבנתן את הקונספט שלנו. המילה פיצה טומנת בחובה מטען גדול של שמן וגבינה מותכת אבל אפשר לעשות אותה גם מזינה ובריאה למשל עם קמח מלא ואת הקישואים שלנו (או לחילופין כל ירק אחר שרוצים) אפשר לגרר לחתיכות קטנטנות ולהטמין בתוך רוטב הפיצה. ואם תעשו את זה יחד עם הילדים השמחה תהיה כפולה. למתכון מנצח >>
צילום: 9instyle
6. בישול משותף
טיפ נהדר שעובד תמיד הוא להכין יחד עם הילדים את האוכל. לא תמיד יש לנו זמן או אנרגיות לכך אבל כשיש, זה הכי הכי. גם הופך את כל חווית הארוחה לפעילות משותפת וגם עושה לילדים תיאבון וגורם להם להרגיש מעורבים ולנסות ולטעום אוכל חדש תוך כדי ההכנות ואחר כך בזמן הארוחה. את המעורבות שלהם ניתן לקחת צעד אחד נוסף ולשתף אותם בבחירת התפריט לארוחה. ביצה למשל אפשר להכין בכמה צורות שונות ואם החלטנו שזו תהיה המנה המרכזית של ארוחת הערב שווה לשאול אותם איזו מהאפשרויות עדיפה עליהם.
7. שוקולד
הקטנטנים אוהבים שוקולד? נהדר! במקום להגיד אסור תגידו מותר. מותר ממרח שוקולד. איזה? זה כבר תלוי בכן. כאן תוכלו למצוא מתכון ביתי לממרח שוקולד בריא ונהדר ולצידו עוד המון המון מתכונים סופר בריאים לממרחים שילדים אוהבים במיוחד.
צילום: 9instyle
8. עוד מים
כדי שהילדים ישתו יותר מים כדאי לקנות כוס מיוחדת ששייכת רק להם או בקבוק מיוחד שהם יבחרו לבד בחנות עם ציור שהם אוהבים. טריק פשוט שעובד בכל פעם מחדש.
9. שיטת הנון-שלנט
כשאנחנו מכינות את ארוחת הערב אנחנו קודם כל חותכות את הירקות ומניחות אותם על השולחן, אחר כך אנחנו ממשיכות להכין את שאר האוכל. ברגעים אלו כשהילדים כבר רעבים ומצפים, הם לרוב יעברו מידי פעם ליד הצלחת ויקחו עוד גזר ועוד מקל מלפפון. תופתעו לגלות שעד שהארוחה תתחיל רוב הירקות כבר יחוסלו.
10. זה של אמא
אין דבר שיותר מפתה ילדים מהאוכל שנמצא בצלחת של אמא. לכן עוד שיטה שעובדת אצלנו בכל פעם מחדש היא להכין לעצמנו צלחת עמוסת ירקות וכל טוב ופשוט להתיישב לאכול כולם ביחד. הסקרנות המיידית תגרום להם להתחיל לשלוח ידיים לעבר הצלחת ולשאול אינספור שאלות בסגנון ׳אמא, מה את אוכלת? אמא, מה זה?, אמא, גם לי מותר?׳. בשלב הזה כדאי בשיא האדישות להעביר חלק מהירקות שבצלחת שלכן לצלחת שלהם ולהמשיך לדבר איתם על ענייני היום. פשוט לא לעורר עניין.
11. הגברת החשק
איך מגבירים חשק? משתמשים באחד הטריקים הזולים שיש לעולם הפסיכולוגיה להציע - פסיכולוגיה הפוכה. וכאן, הגבלה היא מילת המפתח. תגבילו אותם במזונות אותם הייתם רוצות שיאכלו. נשמע מוזר? ממש לא. כשאנחנו רוצות דבר מסוים ואנחנו יודעות שאסור לנו אנחנו מיד רוצות ממנו עוד ועוד, כך גם ילדים. אמרו להם שהיום מותר להם רק מלפפון אחד לארוחת הערב, מקסימום שניים ולא יותר, שאתן מרשות רק שתי קציצות עדשים - ותראו איך כל מה ש׳אסור׳ להם לאכול ממנו כמה שרוצים הופך לפתע לנהדר ונחשק.
12. לא להפסיק להציע
אנחנו יודעות שמתיש לשמוע את הלא שלהם בכל פעם מחדש אבל התפקיד שלנו הוא להמשיך לנסות. להמשיך להציע, להמשיך להכין צלחות יפות ומגרות, פשוט להמשיך. מתישהו הלא העיקש יהפוך לרך יותר, ההתנגדות תפחת ואז אפשר להציע להם רק לטעום לרגע עם הלשון. בפעם הבאה הליקוק יהפוך לביס והביס יהפוך לפריט נוסף הנכנס לרפרטואר הביתי הקבוע.
צילום: 9instyle
13. מיקס אנד מאצ׳
כל שייק, מרק או דייסה הם הזדמנות מצויינת עבורנו ׳לדחוף׳ בפנים המון דברים טובים ומזינים שאנחנו פשוט יודעות שלא יאכלו באף דרך אחרת. עלים ירוקים, זרעי פשתן טחונים, צ׳יה, טחינה בשייק, עדשים כתומות, תרד, מנגולד ושלל קטניות וירקות בריאים במרק - תתפלאו כמה דברים מזינים הם יאכלו בשמחה כשהכל טחון ומרוסק ואי אפשר להבחין בדיוק מה יש במנה.
14. צלחת פינוקים
לנשנוש אחר הצהריים כשבאים חברים, במקום להוציא חטיפים, אפשר להכין לקטנטנים צלחת עמוסת כל טוב ולמתג אותה בתור ׳צלחת פינוקים׳. ומה בצלחת? קצת פירות חתוכים (אפשר להיעזר בחותכנים מגניבים ליצירת צורות, שהרי ידוע כי תפוח כוכב טעים יותר), תמרים ללא גרעינים, חמוציות, גוג׳י ברי ואפילו ירקות כמו מלפפון, עגבניות שרי ופלפל אדום. גם כשהולכים לגינה אפשר להפוך את צלחת הפינוקים לקופסת הפינוקים ולכבד את כל החברים.
15. קישואים זה כאן
כדי שלא תגידו שאנחנו לא מקיימות הבטחות, כאן תוכלו למצוא מתכון מושלם לפריטטת קישואים טעימה שכל ילד יאכל ואפילו יבקש עוד!
צילום: טלי דברת